• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert: "Hopelijk krijg ik nu flesje champagne van Tim Merlier"

  Van Aert greep naast de eindzege in de Wereldbeker.

  Toon Aerts was in de wolken met de eindzege in de Wereldbeker: "Dit is een droomseizoen." Wout van Aert toonde zich dan weer een sportieve verliezer en is blij dat zijn maatje Tim Merlier als 8e Belg mee mag naar het WK.

  Aerts: "De Wereldbeker winnen is iets anders dan het WK"

  Met de Wereldbeker wint Toon Aerts voor het eerst een regelmatigheidsklassement. "Ik kan het allemaal maar moeilijk geloven", reageerde Aerts bij PlaySports.

   

  "Ik win een Belgische titel en een klassement in hetzelfde seizoen. Dat is echt een droom. De Wereldbeker is iets anders dan het WK. De Wereldbeker winnen is de beste zijn over een heel seizoen, daarom betekent dat klassement heel veel voor mij."

   

  "Maar volgende week is er een trui te verdienen: de regenboogtrui. En dat is ook een heel mooie."

  Van Aert: "Op mijn waarde geklopt"

  Wout van Aert greep net naast de eindzege in de Wereldbeker. "Het was een zware veldslag", deed Van Aert zijn verhaal. "Ik zat vandaag nooit in de positie om de Wereldbeker te winnen."

   

  "Vandaag was ik de 3e beste man in koers. Ik ben nooit helemaal tot bij Toon Aerts kunnen komen. Het was een cross waarin je je eigen tempo moest rijden. Ik mag zeggen dat ik op mijn waarde geklopt ben."

   

  Door de eindzege van Toon Aerts mag België nu wel met 8 in plaats van 7 pionnen naar het WK volgend weekend. "Ik hoop dat Tim Merlier nu in de camper zit te wachten met een flesje champagne omdat hij als 8e man mee mag naar het WK. Dat heb ik wel verdiend."