• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Witsel: "Ik wil prijzen pakken met dit gepassioneerde Dortmund"

  " "

  Witsel en Dortmund hebben zich hun akkoord nog niet beklaagd. Integendeel.

  Axel Witsel heeft zich zijn keuze voor Dortmund nog niet beklaagd. En dat gevoel is helemaal wederzijds. Borussia Dortmund staat op kop in de Bundesliga met 6 punten voorsprong op Bayern. Met dank aan Witsel. "Tegen Hannover mogen we het wel niet licht opnemen."

  Witsel, die in de zomer na een sterk WK terugkeerde uit China, ontpopte zich op enkele weken tot absolute sterkhouder bij de Duitsers. De Rode Duivel zorgt voor rust en kalmte op het middenveld, maar brengt ook de nodige aanvallende impulsen: met zijn assists en goals trok hij Dortmund al vaak over de streep. Zo maakte hij vorige week de enige goal op het veld van Leipzig.

   

  Witsel won al trofeeën in België, Portugal en Rusland. Nu moet ook Duitsland volgen: "Alles gaat geweldig goed voor mij", doet Witsel zijn verhaal in Bild. "Ik speel voor een van de grootste clubs in Europa. Het team, de entourage, de fans... alles hier is briljant en ademt passie uit. Ik ben erg dankbaar en blij dat ik deel uitmaak van deze uitstekende ploeg."

   

  "Ik ben met heel wat ambitie naar hier gekomen en natuurlijk wil ik de komende maanden 1 of 2 prijzen winnen met BVB. Daarom speel ik voetbal." Dortmund kan dit seizoen nog oogsten in de Bundesliga, de DFB Cup of de Champions League.

  Axel Witsel.

  "Alles in Dortmund ademt passie uit."

  "De hele regio is voetbalgek"

  Na anderhalf jaar in China paste Witsel zich samen met zijn gezin snel aan zijn nieuwe omgeving aan. De 30-jarige Belg looft de lokale mentaliteit en het warme welkom: "De mensen hier zijn open, eerlijk en rechtuit. En ik vind het te gek dat de hele regio zot is van voetbal en deze club."

   

  Die gekte zal alleen maar groter worden als de titel dichterbij komt. Dortmund heeft alles in eigen hand om het 6-jarige rijk van Bayern te doorbreken. Zaterdag is er een verplaatsing naar voorlaatste Hannover. Na de 0-1 in Leipzig is het vertrouwen groot bij Witsel en de zijnen. 

   

  Al wil de Belg ook niet aan onderschatting doen: "We wisten dat het moeilijk zou worden om in Leipzig te winnen. Ze waren thuis ongeslagen en hadden de beste defensieve cijfers van de Bundesliga."

   

  "Tegen Hannover mogen we het nu niet licht opnemen. Het zal lastig worden: ze vechten tegen de degradatie en in de heenmatch kwamen we niet verder dan een gelijkspel." Eind augustus werd het op de 2e speeldag 0-0.

   

  Dortmund heeft 6 punten voorsprong op Bayern en 9 punten op Mönchengladbach.  Bayern ontvangt zondag Stuttgart, het Gladbach van Thorgan Hazard krijgt morgen Augsburg over de vloer.

  Tegen Hannover mogen we het niet licht opnemen. Ze vechten tegen de degradatie en in de heenmatch kwamen we niet verder dan een gelijkspel.

  Axel Witsel