• home
 • video
 • pas verschenen

  Verdwenen Sala verstuurt audiobericht: "Lijkt alsof vliegtuig uit elkaar valt"

  Gisteren zochten fans in Nantes steun bij elkaar.

  In de Latijns-Amerikaanse media is een audiobericht opgedoken van Emiliano Sala, de Argentijnse voetballer die met een vliegtuigje vertrokken was naar zijn nieuwe ploeg Cardiff. "Ik ben enorm bang", zegt Sala in het audiofragment op WhatsApp.

  De voetbalwereld maakt zich grote zorgen om het lot van Emiliano Sala. De 28-jarige Argentijn verkaste enkele dagen geleden van Nantes naar Cardiff, voor een recordsom van 17 miljoen euro.

   

  Eergisteren nam Sala afscheid van zijn ploegmaten in Nantes, waarna hij om 20u opsteeg met een eenmotorig vliegtuigje, een Piper Malibu. De bestemming was Cardiff, maar daar is Sala nog altijd niet aangekomen.

   

  Toen het vliegtuigje op 5.000 meter hoogte vloog, zocht het contact met de luchtverkeerstoren van Jersey om te mogen landen. Maar op 2.300 meter hoogte ging het contact verloren. 

   

  Nu is er een audiobericht opgedoken van Sala terwijl hij op vliegtuigje zit. "Dag makkers, hoe gaat het met jullie?", zegt Sala met een vermoeide stem. "Ik zit hier in een vliegtuig dat uit elkaar aan het vallen lijkt."

   

  "Ik ben onderweg naar Cardiff. Morgen staat de eerste training op het menu bij mijn nieuwe ploeg. Maar laten we afwachten hoe het hier afloopt. Als er over een anderhalf uur geen nieuws is over mij, weet ik niet of ze nog iemand zullen sturen om naar mij te zoeken? Ik ben zo bang."

  Het audiobericht van Sala

  Uruguayaanse ex-ploegmaat geeft audiobericht vrij aan radiostation

  Emiliano Sala stuurde het audiobericht naar een WhatsApp-groep van zijn vrienden. Het was Sala's goede vriend Diego Rolan, een Uruguayaanse voetballer, die het audiofragment vrijgaf aan het Uruguayaanse radiostation 1010 AM.

   

  De vader van Sala bevestigde ondertussen dat de stem in het audiobericht van zijn zoon is. 

   

  De politie van het eiland Guernsey is vanmorgen opnieuw beginnen te zoeken naar de vermiste voetballer. "2 vliegtuigen zijn opgestegen en we concentreren ons op een gebied waarvan we denken dat we de meeste kansen hebben om iets te vinden", laat de politie weten.

  Gisterenavond zochten fans in Cardiff en Nantes steun bij elkaar

  De ouders van Sala vrezen voor het ergste

  Vader Sala: "Ik weet niet wat ik moet denken. De uren vliegen voorbij. Ik vrees voor het ergste."