• home
 • video
 • pas verschenen

  Pakistan trekt zich terug uit de gloednieuwe Hockey Pro League

  Pakistan hockeyploeg.

  België klopte Pakistan vorig jaar op het WK.

  De Hockey Pro League, een nieuwe competitie voor landenteams, krijgt meteen een opdoffer te verwerken. Pakistan zal niet deelnemen aan het toernooi met 9 landen. De Internationale Hockeyfederatie betreurt de laattijdige beslissing van Pakistan. 

  Pakistan (FIH 12) liet vandaag weten dat het zijn eerste wedstrijden tegen Argentinië, Australië en Nieuw-Zeeland niet kan afwerken.

   

  De Internationale Hockeyfederatie FIH heeft dan maar beslist om de mannenploeg van Pakistan volledig te schrappen uit het toernooi met 9 toplanden. "Het is jammer dat Pakistan nu pas zijn forfait laat weten", klinkt het bij de FIH.

   

  Door veiligheidsredenen moest Pakistan naast zijn 8 uitwedstrijden ook zijn 8 thuiswedstrijden in het buitenland afwerken. Die 16 tripjes zouden voor de nodige financiële problemen bij de Pakistaanse bond gezorgd hebben.

   

  Op 6 en 7 april stond in Ukkel de dubbele ontmoeting ("thuismatch" en uitwedstrijd) met de Red Lions op het programma. De Belgen verloren vorig weekend hun opener tegen Spanje.