• home
 • video
 • pas verschenen

  Yellow Tigers treffen Polen en Italië op EK: "We gaan voor de top 8"

  De Yellow Tigers.

  Polen, Italië, Oekraïne, Portugal en Slovenië zijn de tegenstanders van de Belgische damesploeg op het EK volleybal komende zomer.

  De loting vond vanmiddag plaats in Istanbul (Tur). Gastland Polen, Italië, Oekraïne, Portugal en Slovenië kwamen in groep B uit de bus, samen met België.

   

  Het EK vindt plaats van 23 augustus tot 8 september. Voor het eerst nemen er 24 in plaats van 16 landen deel. Het toernooi wordt in 4 landen gehouden: Turkije, Polen, Hongarije en Slovakije.     

   

  De gastlanden waren reekshoofd bij loting. België staat 7e op de Europese ranking en treft in het Poolse Lodz de nummers 3 (Italië), 8 (Polen), 15 (Oekraïne), 20 (Slovenië) en 22 (Portugal). De eerste 4 van elke poule stoten door naar de 1/8e finales.

   

  De Belgische volleyvrouwen, die worden gecoacht door Gert Vande Broek, haalden in 2013 Europees brons. In 2015 werden ze in eigen land 6e. Tijdens het laatste EK, in 2017 in Georgië en Azerbeidzjan, eindigden de Tigers ontgoochelend laatste in hun poule.

  De 4 EK-poules:

  Bondscoach: "Ambitie blijft ook na de loting ongewijzigd: top 8"

  "Dit is een stevige poule, maar je kunt een loting pas écht evalueren na een toernooi", vindt bondscoach Gert Vande Broek. "Een loting moet je nemen zoals ze komt."

   

  "Over het algemeen is het een evenwichtige poule. Er kunnen hier en daar verrassingen zijn. Slovenië was het sterkste land uit pot 6, maar die hebben we wel 2 keer geklopt in de kwalificaties. Oekraïne is ook een stevige tegenstander, maar hun volleybal ligt ons wel. Je zou niet op voorhand de ranking kunnen opschrijven."

   

  Voor België is de top 4 en dus kwalificatie voor de volgende ronde wel een must. "Onze ambities blijven hetzelfde, ook na deze loting. We gaan voor de top 8."

   

  "We zijn nog altijd aan het bouwen, maar dat wil niet zeggen dat we tussentijds geen ambities hebben. In de aanloop naar het EK spelen we nog de Volley Nations League, waar we ook Italië en Polen treffen, en het olympisch kwalificatietoernooi, waar we ook weer Italië tegenkomen."