• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht duwt Vranjes naar de uitgang: "Vertrek is de beste oplossing"

  Ognjen Vranjes.

  Vranjes mag wellicht opkrassen.

  Nog voor het verhaal goed en wel op gang was gekomen, lijkt het hoofdstuk van Ognjen Vranjes (29) bij Anderlecht al afgesloten. Sportief manager Michael Verschueren ontkende vandaag niet dat Anderlecht een oplossing zoekt voor de excentrieke verdediger. 

  "Extrasportieve redenen"

  Ognjen Vranjes kwam afgelopen zomer naar Anderlecht en heeft in een half jaar al een aardig boekje met fratsen gevuld. De dagen van de Bosniër in het shirt van RSCA lijken geteld.

   

  "Ik heb geen glazen bol", vertelde sportief manager Michael Verschueren vandaag over de situatie van de verdediger. Vranjes miste de winterstage in Spanje en zat zondag tegen AA Gent ook niet in de kern.

   

  "We hebben gisteren een oefening gemaakt rond welke spelers het moeilijk zullen hebben om deel uit te maken van de A-kern voor de rest van het seizoen. Bij Vranjes heeft het niet zoveel met de kwaliteiten van de speler te maken, maar wel met extrasportieve redenen."

   

  Het enfant terrible van Anderlecht heeft een bewogen parcours achter de rug. Op het veld kon Vranjes niet overtuigen en in zijn privésfeer kwam de Bosniër in opspraak na onder meer verheerlijking van supportersgeweld en doodsbedreigingen tegenover een Servische zangeres.

  "Spelers die derde keuze zijn, moeten zelf hun conclusies trekken"

  "We kijken nu met de betrokken spelers en hun zaakwaarnemers om te zien wat mogelijk is", ging Verschueren verder over het mogelijke uitgaande verkeer bij Anderlecht.

   

  "Ik kan natuurlijk niemand verplichten de club te verlaten. Ze hebben allemaal een contract. Spelers die op hun positie momenteel maar derde keuze zijn, moeten zelf hun conclusies trekken en beseffen dat ze beter vertrekken."

   

  "Of ik het ook over Sanneh heb? Hij stond zondag niet in de basis, maar hij staat dicht bij het basiselftal. In het geval van Vranjes is een vertrek de beste oplossing."