• home
 • video
 • pas verschenen

  Loix voor eerste WRC-manche: "Neuville is de snelste rijder"

  Thierry Neuville.

  Neuville wil Ogier van zijn WK-troon stoten.

  Vanaf donderdag opent Thierry Neuville (30) de jacht op de wereldtitel in het WRC-kampioenschap. De rallyrijder werd de voorbije drie jaar vicewereldkampioen. Ervaringsdeskundige Freddy Loix blikt vooruit.

  "Monte Carlo voorspelt dikwijls iets over het seizoen"

  Het rallyseizoen wordt donderdag op gang geschoten in Monte Carlo. "Meteen een van de moeilijkste rally's van het seizoen", weet Freddy Loix, "want de weersomstandigheden zijn vaak wisselend. Die rally is meteen een strenge scheidsrechter."

   

  "Monte Carlo voorspelt dikwijls iets over het seizoen. Veel rijders willen er toch tonen dat ze die rally kunnen winnen."

   

  "En als je bijvoorbeeld niet finisht, dan heb je toch enkele wedstrijden nodig om weer met de leider te kunnen rivaliseren. Dit is dus een zeer belangrijke wedstrijd."

  Freddy Loix.

  "Neuville is de snelste rijder"

  Sébastien Ogier won de voorbije zes jaar het WK. De Fransman is overgeschakeld naar Citroën en wordt vooral uitgedaagd door Thierry Neuville, die in zijn Hyundai eindelijk komaf wil maken met die resem tweede plaatsen.

   

  "Neuville is de snelste rijder", weet Freddy Loix. "Maar Monte Carlo wordt op een andere manier gereden. Als je daar op het podium finisht, doe je al een goeie zaak."

   

  "Het WK hangt van veel factoren af. Je wagen is niet in elke rally de snelste, maar je moet vooral zeer reglematig zijn."

   

  "Neuville heeft in het verleden al vaak punten verspeeld in Monte Carlo. Als hij hier op het podium eindigt en dan af en toe zeges en podiumplaatsen pakt, dan zie ik hem zeker als wereldkampioen."

  Tweet van Neuville vanuit Monte Carlo: