• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach Bomans: "Heb Evenepoel afgeraden om meteen prof te worden"

  Juniorenbondscoach Carlo Bomans blikt net voor de start van de profcarrière van Remco Evenepoel nog eens terug op zijn wonderjaar 2018. "Ik had het zelf persoonlijk nog nooit gezien. Zijn talent wordt in alle landen ter wereld benijd." En dit seizoen? "Ik sluit niet uit dat hij opnieuw verbaast."

  De Ronde van San Juan wordt de vuurdoop van Remco Evenepoel in het profpeloton.  Carlo Bomans beleefde vorig jaar het ene hoogtepunt na het andere met Evenepoel. Hij werd tweevoudig Europees kampioen en tweevoudig wereldkampioen. "Remco heeft ons een heel mooi jaar bezorgd. 4 keer goud is ongezien."

   

  "Ik heb het zelf nog nooit gezien, zo'n talent. Dat gaan we in de toekomst ook niet snel meer mee maken. Zijn talent wordt in alle landen ter wereld benijd. Hij kwam een beetje uit het niets, maar werkte al snel heel professioneel. Hij lette op zijn voedsel, verloor het overmatig spiergewicht dat hij had opgebouwd als voetballer en luisterde naar onze goede raad. Al was dat laatste ook niet altijd waar, want hij heeft wel degelijk een eigen willetje."

   

  Evenepoel wordt dit seizoen meteen prof bij Deceuninck-Quick Step. "Zelf heb ik hem afgeraden dat te doen", verklapt Bomans. "Hij slaat een stap over. Dat kan hem duur te staan komen. Hij heeft wel de goede ploeg gekozen. Patrick Lefevere zal hem behandelen als zijn eigen zoon. Ik wil geen uitspraken doen over zijn eerste jaar bij de profs. Hij heeft mij vorig jaar zo vaak verbaasd dat ik niet kan uitsluiten dat hij ook dit jaar al eens iets kan laten zien."

   

  En wat na Evenepoel? "Er komt opnieuw een goede lichting aan. Remco Evenepoel heeft zoveel aandacht gekregen dat vergeten wordt dat er nog junioren bestaan. En dat is niet terecht. Er komen met onder meer Xandres Vervloesem, Ilan Van Wilder en Aaron Van der Beken nog enkele toppers aan. Bovendien komt er een aantal uitstekende nieuwelingen over."