• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Flames verslaan Ierland in oefenduel, 1e goal voor Gent-speelster Dhont

  Red Flames

  De Red Flames beëindigen hun stage met een zege.

  De Red Flames hebben hun 2e oefenmatch op stage in Spanje winnend kunnen afsluiten. Elena Dhont maakte het enige doelpunt tegen Ierland, haar eerste interlandgoal.

  De Belgische vrouwen bereiden zich in Spanje voor op de Cyprus Women's Cup, een prestigieus toernooi. Afgelopen donderdag werd al gelijkgespeeld tegen Spanje. Daar komt nu dus nog een zege tegen Ierland bij.

   

  Ierland is een subtopper in Europa. Het eindigde in zijn WK-kwalificatiegroep op de 3e plaats, na toppers Noorwegen en Nederland. De 20-jarige Elena Dhont maakte na een kwartier het enige doelpunt, de eerste internationale goal voor de speelster van AA Gent.

  België-Ierland 1-0

  Doelpunt: 15' Dhont 1-0

   

  Opstelling België: Evrard, Van Belle, De Neve (76' Coutereels), Biesmans, Deloose, Onzia (63' Vande Velde), Missipo, Cayman, Dhont (64' Jaques), Philtjes (64' Vanmechelen), De Caigny (83' Van Kerkhoven)

  Elena Dhont

  Elena Dhont (links) maakt haar eerste doelpunt voor de Red Flames.