• home
 • video
 • pas verschenen

  Cameron VDB: "Speciaal om ook zelf te koersen 20 jaar na papa's zege in Luik"

  Cameron Vandenbroucke tijdens een interview op Velofollies.

  Cameron Vandenbroucke vertrekt maandag op stage met de Lotto-Soudal Ladies.

  Op Velofollies was het standje met Cameron Vandenbroucke (19) vandaag populair. "2019 wordt een leerjaar. Ik moet nog van alles leren, zoals rijden in een peloton", zegt Vandenbroucke, die voor haar debuut staat bij de opleidingsploeg van de Lotto-Soudal Ladies.

  "Ik moet nog alles leren, zoals in een peloton rijden"

  Het wielerpeloton telt sinds dit seizoen weer een Vandenbroucke. Cameron, dochter van Frank, staat te popelen om haar eerste wedstrijden te rijden voor de belofteploeg van de Lotto-Soudal Ladies.

   

  Op de fietsbeurs Velofollies stonden de bezoekers vandaag in de rij voor een "meet and greet" met de jonge renster. "Het is wel speciaal dat die mensen allemaal naar mij komen", vertelt Vandenbroucke. "Ze vragen om foto's en handtekeningen, ik vind het wel leuk."

   

  Wat verwacht de 19-jarige van haar eerste seizoen in een Lotto-shirt? "Het wordt sowieso een leerjaar. Ik ben nog maar 1 jaar geleden begonnen met koersen. Ik moet dus nog alles leren, zoals in een peloton rijden. Ik wil gewoon mijn best doen en het peloton proberen te volgen."

  "Ik denk dat ik een beetje van alles kan"

  Welk soort type renster is Cameron Vandenbroucke? "Ik denk dat ik een beetje van alles kan. Ik heb niet specifiek het profiel van een sprinter of een klimmer."

   

  "In de wedstrijden zal ik ondervinden wat me het best ligt. Maar ik denk niet dat ik een sprinter zal worden. Ik voel me nog niet genoeg op mijn gemak op de fiets."

   

  2019 wordt een bijzonder jaar voor Cameron Vandenbroucke. "20 jaar geleden won papa Frank Luik-Bastenaken-Luik. En net nu begin ik echt te koersen, bij Lotto-Soudal. Dat maakt het zeker een speciaal jaar."

  Bekijk het interview met Cameron Vandenbroucke