• home
 • video
 • pas verschenen

  Isabelle Nijs: "Jammer dat Thibau meer met Sven belt dan met mij"

  Isabelle Nijs spreekt in DNA Nys.

  Isabelle Nijs in DNA Nys.

  Het nieuwe seizoen van DNA Nys opende met een terugblik op de laatste maanden van het vorige veldritseizoen. Thibau Nys prikkelde papa Sven door net een keer meer te winnen dan hij bij de tweedejaarsnieuwelingen. Mama Isabelle luchtte dan weer haar moederhart.

  2-jarige Thibau Nys: "Bart Wellens is een aap"

  We gaan 15 jaar terug in de tijd, toen Thibau Nys nog maar 2 jaar jong was. In een Sportweekend-reportage doet de  kleine Nys dan enkele pittige uitspraken.

   

  "Bart Wellens is een aap", zegt Thibau Nys over de grote rivaal van Sven. "En als papa wereldkampioen wordt, zal mama pintjes drinken."

  Isabelle Nijs: "Als ik Thibau bel of een bericht stuur, ziet hij het nooit"

  Mama Isabelle Nijs lucht even haar moederhart. "Als Thibau met Sven weg is, zoekt Thibau weinig contact met mij", vertelt Isabelle. "Maar ik voel dat Thibau met Sven wel contact zoekt als hij weg is met mij. Dat gaat dan wel altijd over het fietsen."

   

  Isabelle neemt dan vaak zelf het initiatief. "Als ik Thibau bel of een bericht stuur, heeft hij het niet gezien. Dat is heel raar", knipoogt Isabelle . "Ik vind het jammer dat ik geen zoon heb die alles komt zeggen tegen mij. Maar ik leg me daarbij neer. Iedereen heeft zijn eigen persoonlijkheid en karakter."

  Thibau overtreft papa Sven qua aantal zeges bij tweedejaarsnieuwelingen

  Op 25 februari 2018 triomfeert Thibau Nys in de Sluitingsprijs van Oostmalle. Daarmee sluit hij zijn seizoen af met 19 zeges, uitgerekend 1 zege meer dan Sven Nys bij de tweedejaarsnieuwelingen.

   

  "Wat vooral leuk is, is het spel tussen mij en Thibau over het aantal zeges," zegt Sven Nys. "We dagen elkaar wel graag uit in alles wat we doen. Van Stratego spelen tot een muurtje opfietsen. Maar dat is plezant, hé."

  Herbekijk de volledige aflevering

  DNA Nys gemist? Bekijk de volledige eerste aflevering op vrtnu.be.