• home
 • video
 • pas verschenen

  "Gokverhaal? Het zal even snel gaan liggen als het opgekomen is"

  Arthur Van Doren.

  Bij de Red Lions maken ze zich weinig zorgen.

  De Belgische hockeymannen zetten morgen koers naar Spanje voor hun eerste match in de Pro League, maar de persbabbel van vandaag werd overschaduwd door het gokverhaal dat gisteren bekend raakte. "Er is absoluut geen paniek bij ons", nuanceert de federatie het bericht.

  Federatie: "Eén speler die niet in India was heeft op één match gegokt"

  "Het was een hele grote verrassing", zegt Serge Pilet, secretaris-generaal van de hockeybond, over het bericht dat de Kansspelcommissie een onderzoek heeft geopend naar gokpraktijken bij de Belgische hockeymannen.

   

  "Er is nog altijd niets bewezen, het is maar een vraag naar informatie. Er is absoluut geen paniek bij ons. We vertrouwen onze spelers 200 procent dat er eigenlijk niets van aan is."

   

  "Alle spelers die aanwezig waren op het WK, in totaal 20, zeggen heel duidelijk dat ze niet gegokt hebben op dat WK. Van de spelers die niet in India waren, heeft één speler aangegeven dat hij op één wedstrijd gegokt heeft. Dat is niet illegaal en het was ook niet op een match van de Belgen."

   

  "Op dat vlak is er voor ons geen vuiltje aan de lucht, al is het inderdaad niet ideaal. De raad van bestuur van de hockeybond heeft aangegeven dat ze alle mogelijke weddenschappen op onze sport wil verbannen. Wij vragen onze spelers dat er niet gewed wordt op competities waarbij zij betrokken zijn."

   

  Insinuaties over matchfixing worden ook weggewuifd. "Wij hebben de officiële bevestiging vanuit de politiediensten dat er vandaag geen enkel onderzoek is naar matchfixing."

  Van Doren: "Ik lig er niet wakker van"

  "We gaan er best rustig mee om", zegt Red Lion Arthur Van Doren. "Het is heel snel opgeblazen. Ik denk niet dat er veel jongens zich heel zenuwachtig maken. Het is jammer dat het ineens zo breed uitgedragen is. Iedereen spreekt je erover aan."

   

  "De Kansspelcommissie heeft een aantal documenten opgevraagd om te kijken of er überhaupt sprake is van iets. Ik denk niet dat er veel aan de hand is. Er wordt hier onder de spelers weinig over gesproken. Ik denk dat het even snel zal gaan liggen als het opgekomen is."

   

  "Ik weet niet wat andere spelers doen, maar ik gok niet. Ik heb geen account. Ik lig er ook niet wakker van. Ik denk dat het snel zal overwaaien en dat de rust daarna zal terugkeren."

  Doelman Vanasch: "We zijn nog altijd helden"