• home
 • video
 • pas verschenen

  Nafi Thiam mist indoorseizoen met kuitblessure

  " "

  Nafi Thiam kan in maart haar Europese indoortitel in Glasgow niet verdedigen.

  Nafi Thiam heeft op stage in Zuid-Afrika een scheur in haar kuit opgelopen, waardoor ze een streep moet trekken door haar indoorseizoen. Dat schrijft Le Soir. Ook Götzis in mei komt mogelijk te snel voor de 24-jarige zevenkampster.

  Thiam keerde gisteren een week sneller dan gepland terug van Stellenbosch, waar ze een maand zou trainen. Ze blesseerde zich op 7 januari tijdens een opwarming aan haar linkerkuit, het been waarmee ze afstoot. Een MRI wees op een scheur, vertelt coach Roger Lespagnard aan Le Soir.

   

  De Europese, wereld- en olympische kampioene zevenkamp bleef nog een week op stage om haar bovenlichaam te trainen. Ze moet 6 weken revalideren, zegt Lespagnard. Er komt dus geen indoorseizoen. Begin maart in Glasgow zal ze haar Europese titel niet verdedigen.

   

  Haar coach predikt voorzichtigheid. Mogelijk komt de prestigieuze outdoormeeting in Götzis op 25 en 26 mei in het gedrang. Het WK in Doha valt gelukkig laat, pas van 27 september tot 6 oktober.