• home
 • video
 • pas verschenen

  Brecel: "Soms vroeg ik me af of ik niet beter een andere job kon zoeken"

  Luca Brecel.

  Brecel werd vorig jaar bij zijn debuut in de eerste ronde gewipt.

  Luca Brecel (23) heeft zijn entree op de Masters snooker geenszins gemist. Gisteren vloerde onze landgenoot in zijn opener titelverdediger Mark Allen. "Voortaan staat alles in het teken van het snooker en niets anders", belooft Brecel.

  Luca Brecel haalde opgelucht adem na de opsteker in Londen. "Het was knokken tot het einde. Vorig jaar deed ik weliswaar ook alles goed, maar wellicht deed ik niet hard genoeg mijn best."

   

  "Nu heb ik mijn vriendin en mijn ouders beloofd dat het in 2019 anders zal zijn. Ik begin eraan met een nieuwe ingesteldheid. Voortaan staat alles in het teken van het snooker en niets anders. Mijn sport komt nu op de eerste plaats en dat werpt zijn vruchten af. De jongste maanden ben ik goed aan het spelen."

   

  "Vorig jaar had ik het zwaar. Alles zat tegen, zowel aan de snookertafel, als daarbuiten. Soms vroeg ik me zelfs af of ik niet beter een andere job kon zoeken. Mentaal was het zwaar. Ik verloor mijn favoriete keu en vond maar geen goede nieuwe, kampte met een schouderblessure en de tegenstanders speelden tegen mij altijd ongelooflijk goed."

   

  "Ik ben van nature niet negatief ingesteld, maar het was soms echt niet te geloven wat ze tegen mij allemaal klaarspeelden. In deze match heb ik dat allemaal van me afgeschud. Het zelfvertrouwen is terug. Ik geloof er weer in dat ik de topspelers kan verslaan. En dat geloof is nodig om het ook effectief waar te maken. Na alle tegenslagen van vorig jaar is deze zege één van de mooiste in mijn carrière."

  Wat. Een. match.