• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens trekt met nieuwe coach en nieuw racket naar Melbourne: "Goede veranderingen"

  Mertens in actie tijdens een match.

  Geraakt Mertens weer een eind ver op de Australian Open?

  Elise Mertens reist met een goed gevoel af naar de Australian Open. "Ik moet wel nog wat wennen aan mijn nieuw racket", zegt Mertens. "Maar ik heb er vertrouwen in dat het elke match beter en beter zal gaan."

  Op de Australian Open pende Elise Mertens vorig seizoen een mooi sprookje neer. Onze landgenote schopte het tot in de halve finales, waarin ze haar meerdere moest erkennen in Caroline Wozniacki.

   

  Ook dit jaar hoopt Mertens (WTA-12) opnieuw op een glansrol. "Er is wel heel wat veranderd", vertelt Mertens. "Maar het zijn allemaal positieve veranderingen."

   

  "Met de Australiër David Taylor heb ik een nieuwe coach. We werken goed samen. Hij is iemand met veel ervaring en kent het vrouwentennis goed. Op tactisch gebied kan hij me veel bijleren."

   

  Mertens heeft ook een nieuw racket waarmee ze de Slovaakse Anna Karolina Schmiedlova (WTA-77) dinsdag uit de weg wil ruimen in Melbourne. "Het racket is minder hard dan mijn vorig exemplaar. Het vraagt een beetje tijd om te wennen, maar ik heb er vertrouwen in dat het beter en beter zal gaan."