• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Anderlecht vindt met Kara "een leider": "Dit is mijn familie"

  Anderlecht doet weer een beroep op Kara Mbodji.

  Anderlecht kan weer op Kara Mbodji (29) rekenen. De verloren zoon is teruggekeerd uit Nantes en moet de leider van het zwalpende Anderlecht worden. "De club heeft een positieve leider nodig, iemand die op en naast het veld het voorbeeld geeft", zegt de Senegalees.

  "Ik keer terug naar huis"

  "Dit is mijn familie", opende Kara Mbodji op stage in Spanje zijn charmeoffensief. "Ik keer terug naar huis en dat doet deugd."

   

  Kara werd verhuurd (met aankoopoptie in het contract) aan Nantes, maar kon in Frankrijk nooit aarden. "Ik heb de voorbije maand enkele discussies gehad met het bestuur. Ik wilde vertrekken, maar zij wilden dat niet. Ze hadden me nodig."

   

  "Maar de zin om te spelen gaf de aanzet om te vertrekken. Ik ben een competitiebeest. Ik had deze beslissing dus al lang gemaakt. Die woordenwisseling met de coach eerder deze week heeft daar niets mee te maken."

  "Er is veel kwaliteit om iets te doen"

  Kara Mbodji sluit aan bij Anderlecht, waar het de voorbije maanden crisis was. "Ik ben gehecht aan deze club en dan doet dat natuurlijk pijn. Maar zo werkt sport. Het is aan ons, de spelers, om te focussen op het werk en om het in de tweede helft van het seizoen zo goed mogelijk te doen."

   

  Anderlecht lijkt vooral op zoek naar een leider. Hallo, Kara? "Alles gebeurt via het collectief, maar ik ben er om mijn ervaring bij te brengen en om de jongeren te begeleiden. Er is veel kwaliteit om iets te doen."

   

  "Wat de coach tegen mij gezegd heeft? Hij heeft me verteld wat hij van mij verwacht. Deze club heeft een positieve leider nodig, iemand die op en naast het veld het voorbeeld geeft. We moeten harder werken en presteren."