• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Hoe is het met topfavoriet Van Aert? "Zege in Frankrijk was een opsteker"

  Van Aert gaat voor zijn vierde Belgische trui op een rij.

  Wout van Aert is topfavoriet zondag. De wereldkampioen wil zijn Belgische titel verlengen, maar deze week was hij nog niet te zien op of rond het parcours in Kruibeke. Hoe is het met zijn vorm? "Hij zit op een heel hoog niveau", vertelt manager Jef Van den Bosch aan Sporza.

  De laatste cross van Wout van Aert was in La Mézière. Daar won hij met veel overmacht. Hoe belangrijk was die zege? "Een wedstrijd winnen is altijd leuk, maar wanneer het met zo'n overmacht is, geeft dat nog meer vertrouwen", weet zijn manager Van den Bosch. "Dat was een mooie opsteker voor hem."

   

  "Na zijn cross in Frankrijk heeft hij echt heel geconcentreerd toegewerkt naar dit BK. Hij heeft zijn trainingen afgewerkt en heel veel gerust. De factor rust is toch belangrijk in aanloop naar zo'n kampioenschap. Hij zal fris aan de start staan."

   

  Hoe is het met zijn vorm? "Ik denk dat hij op een heel hoog niveau zit dit seizoen. Maar er zijn nog renners die heel goed bezig zijn de afgelopen weken, denk maar aan Toon Aerts. Dat wordt een heel belangrijke uitdager. We zien hem dit jaar helemaal ontbolsteren. Hij kan het Wout heel moeilijk maken. Samen met Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck zal hij de grote concurrent zijn voor de titel."

   

  "Wout kijkt alleen naar zichzelf. Hij houdt geen rekening met de andere factoren. Hij wil zo goed mogelijk aan de start staan om optimaal te kunnen presteren. Natuurlijk wil hij Belgisch kampioen worden. Dat is altijd belangrijk voor elke renner."

   

  Is hij het parcours eigenlijk gaan verkennen? "Hij is er deze week alleszins niet geweest." Is het een parcours voor Wout van Aert? "Ik denk niet dat het echt uitsluitend op zijn maat is. Het is wel een parcours zijn waar de sterkste naar boven zal komen."

  Jef Van den Bosch