• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Borkelmans klopt ook Syrië op Asian Cup en is al zeker van 1/8e finales

  Vital Borkelmans

  Vital Borkelmans is nog maar iets meer dan een halfjaar bondscoach van Jordanië.

  Vital Borkelmans blijft op de Asian Cup hoge toppen scheren met Jordanië. Na Australië ging ook Syrië voor de bijl, een land dat maar nipt kwalificatie voor het WK voetbal miste. Door die 2e zege op een rij is Jordanië al zeker van de 1/8e finales en zo goed als zeker van groepswinst.

  De resultaten in de voorbereiding van Jordanië waren niet echt veelbelovend, maar de jongens van Vital Borkelmans hebben op het juiste moment gepiekt. Op de openingsspeeldag werd Australië al met 1-0 opzijgezet en nu werd ook Syrië over de knie gelegd. Al Tamari en Zeyad scoorden nog voor de rust en in de 2e helft hield Jordanië de Syriërs in bedwang.

   

  Een 2e stunt op een rij voor Borkelmans, want Syrië miste maar op een haar na het WK voetbal. Jordanië is al zeker van de 1/8e finales, wellicht als groepswinnaar. In de laatste match speelt Jordanië nog tegen Palestina. Jordanië geraakte nog nooit verder dan de kwartfinales op een Asian Cup.

  Nog niet alles verloopt even vlekkeloos bij Jordanië