• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Salah klopt ploegmaat Mané en is weer Afrikaans Voetballer van het Jaar

  Mo Salah

  Salah: "Hier droomde ik als kleine jongen van."

  Voor het 2e jaar op een rij is Mo Salah verkozen tot beste voetballer van Afrika en voor het 2e jaar op een rij gaat hij zijn ploegmaat Sadio Mané vooraf in de verkiezing. Ook de nummer 3 Aubameyang is een vaste waarde.

  Mo Salah luisterde in 2017 zijn doorbraakjaar al op met de trofee van Afrikaans Voetballer van het Jaar. Ook toen eindigde hij voor Sadio Mané en Pierre-Emerick Aubameyang. Die laatste, tegenwoordig actief bij Arsenal, won de trofee al eens in 2015.

   

  Salah is met zijn 2 trofeeën wel nog een eindje verwijderd van het record van Yaya Touré en Samuel Eto'o, die allebei 4 keer tot beste speler van hun continent werden verkozen.

   

  "Deze trofee betekent veel voor mij, want toen ik jong was droomde ik er altijd van om hem ooit eens te kunnen winnen", sprak Salah. "Nu heb ik hem zelfs al 2 keer gewonnen. Ik draag deze trofee op aan mijn vaderland Egypte."

  Koulibaly in Team van het Jaar

  Er werd ook een Afrikaans Team van het Jaar verkozen en ook in dat elftal zwaaien de spelers uit de Premier League de plak. Met Kalidou Koulibaly (ex-Genk, nu Napoli) vinden we ook een oude bekende terug.

   

  Doelman: Denis Masinde Onyango (Oeg/Mamelodi Sundowns)

  Verdediging: Serge Aurier (Ivo/Tottenham), Kalidou Koulibaly (Sen/Napoli), Mehdi Benatia (Mar/Juventus), Eric Bailly (Ivo/Man.Utd)

  Middenveld: Riyad Mahrez (Alg/Man.City), Naby Keita (Gui/Liverpool), Thomas Partey (Gha/Atletico)

  Aanval: Mo Salah (Egy/Liverpool), Pierre-Emerick Aubameyang (Gab/Arsenal), Sadio Mané (Sen/Liverpool)