Asian Cup gestart met vuurwerk (maar niet in de openingswedstrijd)

  Na een show van 13 minuten kon de bal aan het rollen.

  In Abu Dhabi is de 17e editie van de Asian Cup feestelijk geopend. Van het spektakel in de openingsceremonie was niet veel meer over in de wedstrijd tussen gastland Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein: 1-1.

  De Verenigde Arabische Emiraten hadden kosten noch moeite gespaard om de openingsceremonie op te leuken. Met live-optredens, vuurwerk, confetti en dansshows werden de duizenden supporters in het Zayed Sports City Stadium  in Abu Dhabi warmgemaakt voor het toernooi.

   

  Het gastland trapte het toernooi ook op gang tegen Bahrein, maar het was 79 minuten wachten op het eerste doelpunt. Mohamed Al Rohaimi eiste die eer op, twee minuten voor tijd maakte Ahmed Khalil gelijk vanaf de strafschopstip: 1-1.

   

  Vier spelers zorgen voor een Belgische toets op de Asian Cup. Wataru Endo en Takehiro Yomiyasu (STVV), Danny Vukovic (Genk) en Morteza Pouraliganji (Eupen) vertegenwoordigen de Jupiler Pro League. Jordanië hoopt ver te raken met Vital Borkelmans als bondscoach.

  De openingsceremonie in beeld: