Ann Wauters trekt naar Villeneuve d'Ascq, maar niet als speelster

  Ann Wauters heeft een verleden als speelster bij Villeneuve d'Ascq.

  Ann Wauters keert terug naar Villeneuve d'Ascq, maar niet als speelster. Ze gaat bij de Franse club aan de slag als mental coach en coach van de centers. Een afscheid als speelster is dat niet. "Ik wil met de Belgian Cats naar de Olympische Spelen", zegt Wauters.

  Ann Wauters herstelt nog altijd van een knieblessure en wil niets liever dan zo snel mogelijk weer op het parket staan. In afwachting van haar rentree op het veld wil de Belgische zich ook graag nuttig maken ernaast. Bij Villeneuve d'Ascq werd ze vrijdag voorgesteld als mental coach en coach van de centers.

   

  "In individuele sporten worden atleten vaak psychologisch begeleid, maar in teamsporten is dat nog niet systematisch het geval. Nochtans is dat een heel belangrijk aspect om de talenten van een team te ontwikkelen. Bij de Belgian Cats zien we al jaren wat je met goede teamspirit kunt bereiken", weet Wauters.

   

  "Speelsters moeten met de druk omgaan en zich te allen tijden kunnen concentreren. Je moet de verschillende karakters kennen en begrijpen om er een team van te smeden. Ik wil mijn ervaring op dat vlak delen. Een klein detail kan het verschil maken. Bij Villeneuve d'Ascq staan de coach en de staf open voor dat aspect van topsport."

  Je moet de verschillende karakters kennen en begrijpen om er een team van te smeden. Ik wil mijn ervaring op dat vlak delen. 

  Ann Wauters

  "Met Ann willen we een nieuwe weg bewandelen"

  Voorzitter Carmelo Scarna gelooft in de meerwaarde van Ann Wauters. "Momenteel presteren we te wisselvallig. Daar moet Ann verandering in brengen. Met haar halen we een embleem binnen. Iemand met veel ervaring die de club kent", klinkt het.

   

  "In eerste instantie zal ze de coach helpen bij het coachen van de centers. Daarnaast moet ze ons helpen mentaal sterker te worden. Het ontbreekt ons aan agressiviteit en grinta. Met Ann willen we een nieuwe weg bewandelen."

   

  Coach Fred Dusart: "We spreken al maanden met Ann over wat zij ons kan bijbrengen. Haar ideeën bevallen me. Het mentale aspect in een team is heel belangrijk en individuen samenbrengen vraagt werk. We zijn ervan overtuigd dat we de juiste keuze maken."

  Ann Wauters bij de Belgian Cats.

  Wauters: "Geen club voor ik 100 procent fit ben"

  Voor Ann Wauters betekent haar nieuwe job bij Villeneuve d'Ascq zeker niet het einde van haar carrière. De 38-jarige center werkt nog altijd aan haar comeback na een knieblessure.

   

  "Ik hoop in 2020 met de Belgian Cats naar de Olympische Spelen te kunnen. Maar ik wil me niet aan een club binden voor ik 100 procent fit ben. Het is lastig, want ik sta zo graag op het terrein. Maar het is mijn lichaam dat beslist."