Michael Verschueren: "We willen vooral de juiste trainer kiezen"

  0 / 0

  Sportief manager Michael Verschueren en de nieuwe TD Frank Arnesen moeten snel een belangrijke knoop doorhakken: wie wordt de nieuwe trainer van Anderlecht? "Maar ik wil daar geen termijn op kleven", zegt Verschueren.

  Anderlecht heeft donderdag Frank Arnesen voorgesteld als technisch directeur. "Ik ben heel tevreden met zijn komst. Met Frank brengen we het DNA van Anderlecht terug. Pär Zetterberg is daar ook een voorbeeld van. Met de juiste mensen die de club kennen, willen we aan de toekomst werken", vertelt sportief manager Michael Verschueren.

   

  Samen met Arnesen zoekt Verschueren naarstig naar een nieuwe trainer. "We zijn met een aantal coaches bezig, maar ik wil daar geen termijn op kleven. Het zou goed zijn als we een trainer hebben bij het begin van de stage, maar we willen vooral de juiste man kiezen. We zullen ons huiswerk doen tot we die vinden."

   

  Aan welke criteria moet de nieuwe coach beantwoorden? "Het moet een trainer zijn die gelooft in jonge spelers, die staat voor attractief voetbal en iemand die zeer communicatief is."

   

  "Een inloopperiode zal er niet zijn voor de nieuwe trainer, maar die is er nooit bij Anderlecht. Maar het klopt dat de druk nu nog hoger is. We moeten snel resultaten boeken. En vergeet ook niet dat we een ervaren staf hebben. Hein Vanhaezebrouck is vertrokken, maar de rest is gebleven. Het is ook zeker de bedoeling om Karim Belhocine aan boord te houden."

  Michael Verschueren en Frank Arnesen

  "Analyse gemaakt van de spelersgroep"

  Arnesen en Verschueren zullen ook samen het transferbeleid uitstippelen. "We hebben met alle departementen een analyse gemaakt van de spelersgroep en die zal ik samen met Frank bespreken. Daarna weten we welke versterkingen we nodig hebben en van wie we afscheid zullen nemen."

   

  "We willen ambitieus blijven tot de laatste dag. Anderlecht moet altijd Europese ambities koesteren. We dromen er nog steeds van om bij de eerste twee te eindigen. En we hebben de ambitie om daarvoor te gaan."