Ronaldo, Deschamps en Atletico Madrid vallen in de prijzen

  Ronaldo is voor de vijfde keer de laureaat.

  Cristiano Ronaldo is voor de vijfde keer verkozen tot Speler van het Jaar op het gala van de Globe Soccer Awards. Didier Deschamps is Trainer van het Jaar, de trofee voor Ploeg van het Jaar ging naar Atletico Madrid.

  Cristiano Ronaldo had de trofee al in 2011, 2014, 2016 en 2017 gewonnen. De European Football Agents Association (EFAA) en de European Club Association (ECA) gaven de Portugees van Juventus op hun gala vanavond dus een vijfde onderscheiding. Ronaldo werd verkozen boven Antoine Griezmann en Kylian Mbappé.

   

  Didier Deschamps, die met Frankrijk wereldkampioen werd, is Trainer van het Jaar. Hij kreeg meer stemmen dan Massimiliano Allegri, Diego Simeone, Jürgen Klopp en Zinédine Zidane. Marc Wilmots kreeg de trofee in 2015.

   

  Atletico Madrid, tot slot, mocht ook een prijs in ontvangst nemen. De vicekampioen van Spanje en de winnaar van de Europa League werd aangeduid als Team van het Jaar.