Chelsea plukt Pulisic weg, maar laat hem seizoen nog afmaken bij Dortmund

  Pulisic zal eerst nog proberen de titel te winnen in Duitsland.

  Chelsea en Borussia Dortmund hebben een akkoord over de transfer van Christian Pulisic. De Londense club telt 64 miljoen euro neer voor de vleugelaanvaller. Hij verhuist wel pas deze zomer want hij wordt voor de rest van dit seizoen nog uitgeleend aan de Duitse club.

  De 20-jarige Amerikaan speelt al sinds zijn jeugd bij Borussia Dortmund, maar genoot veel interesse van clubs uit de Premier League. Nu heeft hij een akkoord met Chelsea.

   

  "Het was altijd zijn droom om in die competitie te spelen", vertelt Michaël Zorc, sportief manager van Dortmund. "Christian wou zijn contract niet verlengen. Het einde van zijn contract naderde en Chelsea deed een bijzonder lucratief bod dat we niet konden weigeren."

   

  De club uit Londen betaalt 64 miljoen euro voor Pulisic, die wel meteen weer uitgeleend door aan Borussia Dortmund. Hij maakt er dit seizoen nog af en kan aan de zijde van Axel Witsel een poging doen om de Bundesliga te winnen. 

   

  "Hij is een professional en ik weet zeker dat hij alles zal proberen om de titel te pakken", aldus Zorc.

  De statistieken van Pulisic

  Pulisic neemt afscheid met brief op Twitter