• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku terug op training bij United: "Hij moet zijn kansen grijpen"

  Krijgt Romelu Lukaku zondag een speelkans tegen Bournemouth?

  Kersvers Manchester United-trainer Ole Gunnar Solskjaer heeft Romelu Lukaku opnieuw mogen verwelkomen op training. De Noor hoopt dat de aanvaller het voorbeeld van Paul Pogba kan volgen.

  Romelu Lukaku ontbrak op het wedstrijdblad van de eerste twee matchen onder Solskjaer. De Rode Duivel had om onbekende redenen een paar dagen vrij gekregen van het clubbestuur.

   

  Vanochtend sloot Lukaku opnieuw aan bij de groep. "Samen met Martial en Alexis Sanchez traint hij nog licht", vertelde Solskjaer op de persconferentie. "Hopelijk kunnen ze vanmiddag mee trainen en dan zien we wel." Misschien is de aanvaller al beschikbaar voor de thuiswedstrijd van zondag tegen Bournemouth. 

  "Spelers moeten het zelf doen op het veld"

  Na het ontslag van José Mourinho toont Manchester United een ander gelaat. Het won overtuigend van Cardiff City (1-5) en Huddersfield (3-1) met een glansrol voor Paul Pogba. 

   

  Het Franse woelwater lag in de clinch met Mourinho, maar herleeft onder Solskjaer. "Pogba is een topspeler, een van de beste ter wereld", zegt de Noorse coach. "Hij is niet alleen goed in de aanval, maar ook in de duels. Zijn houding is perfect."

   

  Solskjaer hoopt dat Lukaku en Alexis Sanchez zijn voorbeeld kunnen volgen.  "Ik heb met hen gepraat, maar ik kan niets doen aan hun prestaties op het veld. Ik begeleid ze op het pad, maar ze moeten het zelf doen tijdens de wedstrijd. Als ze een kans krijgen, moeten ze die grijpen."

   

  "Ik praat veel met de spelers en kijk hoeveel vertrouwen ze hebben. Maar ik kan niet aan alle spelers zeggen wat ze moeten doen in welke positie. Ze zitten in deze ploeg voor een reden. Ze moeten hun verbeelding en creativiteit gebruiken. Ze moeten vooral genieten."

  Tweets: