• home
 • video
 • pas verschenen

  Italiaanse skiër Paris daalt Stelvio opnieuw als snelste af

  Door zijn overwinning op de Stelvio staat Paris nu derde in de wereldbekerstand afdaling.

  Door zijn overwinning op de Stelvio staat Paris nu derde in de wereldbekerstand afdaling.

  De Italiaanse skiër Dominik Paris (29) heeft in Bormio opnieuw een wereldbekerzege op de afdaling behaald. Paris, die vorig jaar ook al won, haalde het voor zijn landgenoot Christof Innerhofer en de Zwitser Beat Feuz.

  Dominik Paris bleef in Bormio zijn landgenoot Christof Innerhofer 0,36 seconden voor. De Zwitser Beat Feuz eindigde als derde, op 0,52 seconden van de winnaar.

   

  Voor Paris is het zijn derde overwining op de Stelvio, eerder was hij ook al de beste in 2012 en 2017.  Freuz blijft leider in de wereldbekerstand afdaling, Paris is na vandaag opgeschoven naar de derde plek. In de algemene wereldbekerstand leidt de Oostenrijker Marcel Hirscher.