• home
 • video
 • pas verschenen

  Volleyfederatie maakt vrijdag nieuwe coach Red Dragons bekend

  Andrea Anastasi leidde België in september nog naar een zevende plek op het WK.

  Andrea Anastasi leidde België in september nog naar een zevende plek op het WK.

  De Belgische Volleybalfederatie heeft een vervanger voor de gestopte bondscoach Andrea Anastasi beet. Vrijdag zal de KBVBV bekendmaken wie de Red Dragons naar nieuwe successen moet loodsen.

  De Italiaan Andrea Anastasi (58) was pas sinds deze zomer aan de slag als bondscoach van de Red Dragons, waar hij de naar Polen vertrokken Vital Heynen moest opvolgen.

   

  Onder de Italiaan behaalde België in september een tiende plek op het WK volleybal in Italië en Bulgarije. België moest in zijn laatste match het onderspit delven tegen Brazilië.

   

  Midden december gaf Anastasi aan dat hij om familiale redenen niet langer op post kon blijven als T1 van de nationale mannenvolleybalploeg, waarop de KBVBV op zoek moest naar een waardige vervanger voor de Italiaan. En die lijkt de federatie nu te hebben gevonden. Morgen wordt de naam van de nieuwe bondscoach bekendgemaakt.

  Golden European League en EK

  De nieuwe bondscoach zal meteen voldoende werk op zijn bord krijgen, want vanaf 25 mei  treedt België aan in de Golden European League. Daar speelt het tegen Slovakije, Turkije en Letland.

   

  In september volgt meteen al een volgende opdracht, want dan staat het EK in eigen land op het programma. De loting voor dat EK vindt plaats op 16 januari in het Atomium.