• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Botaka wil sluwe penalty Aduriz imiteren, maar blundert

  Jordan Botaka viert het eerste doelpunt, maar baalt een halfuur later.

  Aanvoerder Jordan Botaka kon zich tot de held van STVV kronen tegen KV Oostende, maar miste wel heel knullig een strafschop. Had hij iets te veel naar het voorbeeld van Aritz Aduriz gekeken?

  STVV nam een blitzstart aan de kust met een doelpunt na 4 minuten, getekend Jordan Botaka. Toen Milovic halfweg de eerste helft de bezoekers ook nog eens een strafschop schonk, leek het over and out. 

   

  Aanvoerder Botaka nam zijn verantwoordelijkheid, omdat hij al drie strafschoppen scoorde dit seizoen. Maar vanuit stilstand trapte hij knullig op Dutoit. Dan deed Aritz Aduriz, de aanvaller van Athletic Bilbao, het enkele dagen geleden een pak beter tegen Valladolid. De misser smaakte achteraf extra zuur voor STVV want De Bock maakte niet veel later gelijk.

   

  "Ik voel me slecht omdat ik de strafschop heb gemist, het zag er wel heel knullig uit", gaf Botaka toe. "Ik probeerde hem niet uit stand te trappen, want ik neem nog twee à drie stappen achteruit. Een panenka was het ook niet, want die trap je niet met binnenkant voet. Maar goed, ik miste hem en de wedstrijd gaat voort. Uiteindelijk ben ik wel blij met het punt."

  Hoe het niet moet:

  Hoe het wel moet: