Wild Oats XI heeft recordzege Sydney-Hobart nu echt te pakken

do 27 december 2018 22:46
Wild Oats XI.
Weer eens bingo voor Wild Oats XI.

Wild Oats XI heeft de prestigieuze zeilrace Sydney-Hobart voor de negende keer gewonnen. Dat was eigenlijk vorig jaar al het geval, maar toen verspeelde het de zege nog aan LDV Comanche na een tijdstraf. 9 overwinningen in de race van 1.163 kilometer is een record.

Wild Oats XI won tussen 2005 en 2014 Sydney-Hobart 8 keer, maar de voorbije jaren gooiden onder meer pech en een beslissing van de jury roet in het eten.

Een 9e zege en dus de recordoverwinning stond al een tijdje op het verlanglijstje en werd met de 74e editie uiteindelijk na een spannende race in de boeken geschreven.

De boot van skipper Mark Richards verwees titelverdediger Comanche naar de tweede plaats. De winnaar finishte na 1 dag, 19 uur, 11 minuten en 14 seconden.