• home
 • video
 • pas verschenen

  Belhocine: "Ik heb bijna spijt dat het de laatste wedstrijd was"

  Karim Belhocine.

  Belhocine won de laatste Belgische competitiematch van 2018.

  Anderlecht heeft 2018 toch min of meer met een positieve noot kunnen afsluiten na de 3-0-overwinning tegen Waasland-Beveren. Tussenpaus Karim Belhocine weet nog niet wat hem te wachten staat. "Maar dat is niet het belangrijkste", blijft hij bescheiden.

  "Uiteraard was niet alles perfect, maar we wilden Anderlecht op de rails zetten"

  Na het ontslag van Hein Vanhaezebrouck moest T2 Karim Belhocine depanneren in de laatste twee matchen van 2018. Tegen Moeskroen werd het een blamage, tegen Waasland-Beveren werd het een (kleine) opsteker.

   

  "Mijn spelers hebben zich samen gegeven voor de laatste match van het jaar", analyseerde de interimaris. "Ik heb bijna spijt dat het de laatste wedstrijd was, want dit kon een nieuwe dynamiek geven. Soms valt de winterstop op een goed moment, soms wil je doorgaan."

   

  "Het was tegen Beveren mooi om te zien. Ik zag solidariteit, voetbal en glimlachen. Dat heeft me veel plezier gedaan en dat geldt voor de spelers ook. Ik wil hen feliciteren."

   

  "Dat er nog leven in deze ploeg zit? Ja, zeker. Het probleem is dat men je voor gek verklaart als je zegt dat er leven in zit en als je dan geen resultaten behaalt. Vanavond werden mijn spelers beloond. Uiteraard was nog niet alles perfect. Maar we wilden Anderlecht weer op de rails zetten. Ik hoop dat dat gelukt is en dat geeft me voldoening."

  Uiteraard was nog niet alles perfect. Maar we wilden Anderlecht weer op de rails zetten. Ik hoop dat dat gelukt is en dat geeft me voldoening.

  Karim Belhocine

  "De spelers hebben me dingen gezegd die tussen ons blijven"

  Het Belgische voetbal houdt nu een korte winterslaap, maar Karim Belhocine kent zijn lot nog niet. "Mijn rol is niet duidelijk, maar dat is niet het belangrijkste", antwoordde de tijdelijke T1 over zijn toekomst.

   

  "Op menselijk vlak is dat niet evident, dat klopt. Maar je weet dat zoiets bij het voetbal hoort. De spelers hebben me na de match dingen gezegd die tussen ons blijven. Mijn belang komt op de tweede plaats. De voorzitter? Hij heeft ons gefeliciteerd en heeft gedaan wat hij moet doen als preses."