• home
 • video
 • pas verschenen

  Evenepoel: "Of ik er al profs heb afgereden? Dat blijft binnen de ploeg"

  Wielrenner Remco Evenepoel werd verkozen tot Belofte van het Jaar. Komend seizoen wordt de 18-jarige renner prof bij Quick-Step. Hij ging al met zijn nieuwe ploeg op stage. "Ik ben al gedoopt", verklapte hij op het podium.

  De statistieken van Evenepoel zijn indrukwekkend en hij mocht die op het podium zelf uit de doeken doen. "Ik heb 47 koersen gereden en ik heb er 36 gewonnen." Ondertussen heeft hij zijn eerste stage met Deceuninck-Quick Step achter de rug. Hoe is dat meegevallen? "Goed. Ik ben al gedoopt. Dat was wel een leuk moment", verklapte hij.

   

  "Het was eerder een grapje. Al de mannen hadden geld op tafel gelegd. Als ze drie eieren op mijn hoofd mochten kapot slaan, dan kreeg ik het geld. Maar ze hebben maar twee eieren op mijn hoofd geklopt."

   

  Heeft hij al iemand van zijn ploeg pijn kunnen doen op stage? "Dat blijft binnen de ploeg", lachte Evenepoel geheimzinnig. Op 27 januari rijdt de Belofte van het Jaar zijn eerste profkoers.

  Evenepoel: "Ik dacht dat Jonathan Sacoor zou winnen"