• home
 • video
 • pas verschenen

  Eden Hazard over 2018: "Ontvangst op de Markt heeft me geraakt"

  Eden Hazard kreeg afgelopen zaterdag de trofee Sportman van het Jaar. Sammy Neyrinck zocht de aanvoerder van de Rode Duivels op in Londen voor een goeie babbel over 2018. 

  "Bij de ontvangst was ons land echt één land"

  Eden Hazard was de beste Rode Duivel op een onvergetelijk WK voetbal in Rusland. "Ons WK voetbal was uitzonderlijk", zegt Hazard. "Mijn kinderen hebben dat zelf allemaal gezien. Tegen mijn kleinkinderen zal opa, want tegen dan zal ik zo genoemd worden, kunnen zeggen dat hij iets goeds heeft gedaan in 2018."

   

  Hazard zal zijn kleinkinderen niet alleen kunsten op het gras kunnen tonen. "En dat opa ooit dj was op de Grote Markt in Brussel. Ze zullen dat ooit wel eens te zien krijgen."

   

  "Het beeld van het jaar was voor mij onze terugkeer op de Grote Markt in Brussel. Ik had zoiets al eens meegemaakt toen ik met Rijsel en met Chelsea kampioen speelde. Maar met je nationale ploeg is dat toch iets anders."

   

  "In België wordt er vaak gepraat over spanningen tussen de Walen en de Vlamingen, maar toen was ons land echt één land. Dat heeft mij toen echt geraakt en zo’n moment wil ik nog een keer meemaken."

  "Misschien hebben we de andere ploegen geïnspireerd"

  Eden Hazard en de Rode Duivels hebben hun steentje bijgedragen aan het unieke Belgische sportjaar 2018. "We hebben deze zomer supermooie dingen beleefd. En de andere nationale ploegen, zoals de Belgian Cats en de Red Lions, zijn misschien door ons geïnspireerd."

   

  "Zij hebben ook veel kwaliteiten en ze dachten misschien ook dat ze tot iets groots in staat waren. Dat hebben de Red Lions afgelopen maand nog bewezen op het WK hockey."

   

  "Ik zou graag al mijn concurrenten willen feliciteren, omdat het een moeilijke keuze moet geweest zijn in de stemming. Heel wat andere Belgische sporters verdienen deze trofee ook. We hebben een heel mooi Belgisch sportjaar meegemaakt, niet alleen in het voetbal. In veel andere sporten zijn er mooie generaties op komst. En we zullen samen België naar een zo hoog mogelijk niveau tillen."

  "Sleutelmoment? Mijn blessure begin 2018"

  Wanneer Sammy Neyrinck Hazard vraagt naar zijn sleutelmoment van het jaar, dan verrast de Rode Duivel. "Voor mij was dat mijn blessure in het begin van 2018. Ik had toen al een paar jaar heel veel gespeeld. En de blessure heeft me toegelaten om twee, drie maanden te rusten en de blessure goed te laten verzorgen."

   

  "Daardoor was ik weer goed op het einde van vorig seizoen bij Chelsea, tijdens het WK voetbal en ook in het begin van dit seizoen. Dat heeft mij zo goed gemaakt, dat was een sleutelmoment. Die blessure heeft me goed gedaan."

  Guitige Eden Hazard bedankt iedereen in het Nederlands