• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook Frank de Boer niet naar RSCA, want hij wordt coach in de VS

  Frank de Boer.

  Frank de Boer verhuist naar de Verenigde Staten. De 48-jarige Nederlander is de nieuwe hoofdtrainer van Atlanta United.

  Volgens de geruchtenmolen was Frank de Boer een van de kandidaten om coach te worden in Anderlecht, als opvolger van Hein Vanhaezebrouck.

   

  Maar dat verhaaltje mag de prullenbak in, want De Boer heeft zijn lot vandaag voor enkele jaren verbonden aan MLS-club Atlanta United. 

   

  Voor De Boer wordt het zijn zesde uitstap als trainer, na eerdere avonturen bij de jeugd van Ajax, het Nederlandse elftal (assistent-trainer), Ajax, Inter en Crystal Palace. 

   

  De voormalige verdediger van Ajax en Barcelona kiest nu voor een aanbieding vanuit de VS.

   

  "De ambities van Atlanta om door te stoten naar de top stroken volledig met de mijne", zegt De Boer. "Ik kijk er enorm naar uit om deel uit te maken van dit project."

   

   Atlanta United speelt in een groot stadion dat plaats biedt aan ruim 70.000 toeschouwers. De bekendste naam in de selectie is de Amerikaanse doelman Brad Guzan, die jarenlang in Engeland speelde voor Aston Villa.

   

  Met de Venezolaanse spits Josef Martinez beschikt Atalanta United over de topschutter van de MLS. Martinez maakte afgelopen seizoen 35 doelpunten, waarvan vier in de play-offs.

   

  De Boer is de tweede Nederlandse coach die vandaag onderdak vond bij een buitenlandse club. Eerder raakte bekend dat Peter Bosz de nieuwe sportieve baas wordt bij de Duitse topclub Leverkusen. Bosz werd de voorbije dagen hier en daar ook genoemd als kandidaat bij Anderlecht.

  Tweet van Atlanta United: