• home
 • video
 • pas verschenen

  Peter Bosz kiest niet voor Anderlecht, maar voor Leverkusen

  Bosz gaat opnieuw aan de slag in de Bundesliga.

  Peter Bosz is de nieuwe trainer van Bayer Leverkusen. De 55-jarige Nederlander volgt Heiko Herrlich op. Bosz werd ook genoemd bij Anderlecht, maar die piste bleek al snel dood te lopen. 

  Na 17 speeldagen staat Bayer Leverkusen 9e in de Bundesliga. In de Europa League stoot de club door als groepswinnaar. Geen dramatisch rapport maar toch neemt de Duitse club afscheid van coach Heiko Herrlich.

   

  Herrlich werd in juni 2017 aangesteld door Bayer Leverkusen en werd vorig seizoen 5e. Maar volgens sportdirecteur Rudi Völler is er sprake van een "stagnatie in de ontwikkeling van het team" waardoor de clubleiding moest ingrijpen.

   

  Peter Bosz is zijn opvolger. De Nederlander zette zijn handtekening onder een contract tot 30 juni 2020. Zijn landgenoot Hendrie Krüzen wordt zijn assistent. Bosz gaat op 4 januari van start. De Nederlander zat zonder club sinds hij eind 2017 na ruim vijf maanden werd ontslagen door Borussia Dortmund. Hij was ook even in beeld bij Anderlecht als opvolger van Hein Vanhaezebrouck, maar paars-wit moet dus blijven zoeken.