• home
 • video
 • pas verschenen

  1,12 miljard mensen zagen Frankrijk de WK-finale winnen van Kroatië

  Frankrijk versloeg Kroatië met 4-2 in de WK-finale.

  Maar liefst 3,572 miljard mensen hebben in juni en juli minstens een minuut meegepikt van het WK voetbal in Rusland. Dat maakte Wereldvoetbalbond FIFA vandaag bekend. De WK-finale tussen Frankrijk en Kroatië (4-2) werd dan weer gevolgd door 1,12 miljard mensen.

  Het WK voetbal is het meest bekeken sportevenement ter wereld. Eens om de vier jaar staat bijna de hele wereld stil om het WK te kunnen volgen op alle mogelijke manieren. Vandaag kwam de Wereldvoetbalbond FIFA naar buiten met de specifieke cijfers.

   

  "3,262 miljard personen keken thuis op hun TV-toestel minstens een minuut naar het WK voetbal", klinkt het in een persbericht. "Naar schatting 309,7 miljoen mensen bekeken de wedstrijden op digitale platforms, op publieke plaatsen of in cafés en restaurants."

   

  De finale van het toernooi is uiteraard de meest bekeken wedstrijd. 1,12 miljard mensen zagen hoe Frankrijk voor de tweede keer in zijn geschiedenis wereldkampioen werd door Kroatië in de eindstrijd in Moskou te verslaan met 4-2. Gemiddeld keken 119 miljoen mensen naar de 64 WK-wedstrijden.