• home
 • video
 • pas verschenen

  Lambrecht: "We zullen tot de laatste snik spelen om in eerste te blijven"

  Lokeren is hekkensluiter.

  Rode lantaarn Lokeren trekt zaterdagavond naar de Freethiel voor de derby tegen Waasland-Beveren. Hoe leeft Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht (87) toe naar de zespuntenmatch? "Een puntje zou ik niet slecht vinden."

  "Als we geen vertrouwen meer hebben, dan moeten we stoppen"

  Lokeren bekleedt de laatste plaats met 14 punten. Moeskroen staat een trapje hoger, ook al met 14 punten, en Waasland-Beveren is 14e met 17 eenheden.

   

  "Dit is een zeer belangrijke match voor ons en voor Beveren", zegt voorzitter Roger Lambrecht aan Sporza. "We zitten allebei in een slechte positie. Een zege zou een uitstekend resultaat zijn, met een draw zouden we al tevreden kunnen zijn."

   

  "Als je op verplaatsing en in deze omstandigheden - een derby in degradatiegevaar - een puntje kunt pakken, dan zou ik dat niet slecht vinden."

   

  "Of ik nog vertrouwen heb? Ja. Als we dat niet hebben, dan moeten we stoppen. Dan zijn we een vogel voor de kat. We spelen beter voetbal onder Sollied en we hebben betere resultaten. Daar gaat het over."

  "We zullen tot de laatste snik spelen om in eerste klasse te blijven"

  Lokeren speelt voor de winterstop nog tegen Waasland-Beveren en tegen Club Brugge. "Om voor de winterbreak een goed gevoel te hebben, hebben we minimaal 4 punten nodig. Dan zouden we 18 punten hebben en dat zou een serieuze stap zijn. Dat het tegen Club moeilijk zal zijn? Club en Anderlecht laten ook regelmatig punten liggen."

   

  "Of ik nog goed slaap? Minder, maar het is beter sinds we op gelijke hoogte staan van Moeskroen. Toen we alleen op de laatste plaats stonden, sliep ik maar weinig."

   

  "Ik ben er dag en nacht mee bezig, absoluut. Of een nederlaag in Beveren mijn kerstfeest zal vergallen? Neen, waarom? We zullen tot de laatste snik spelen om in eerste klasse te blijven."