• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens: "Ik vind het jammer dat De Geyter weg is bij Lotto-Soudal"

  Na het vertrek van André Greipel ligt bij Lotto-Soudal nog meer druk op de schouders van Tim Wellens (27). De Limburger zal in 2019 toch weer deelnemen aan de Tour. "Het is een noodzakelijke koers."

  "Ik denk niet dat er heel veel renners graag naar de Tour gaan"

  "Ik geef mezelf 9 op 10", zegt Tim Wellens over afgelopen seizoen, waarin hij onder meer de Brabantse Pijl en een rit in de Giro won.

   

  "Ik heb een stap vooruit gezet. Ik voel me beter in koers en ik kan meer mijn stempel drukken op het verloop. In de klassiekers heb ik een eerste keer meegespeeld. Daar moeten resultaten bij komen om echt heel tevreden te zijn over mijn seizoen."

   

  Na de klassieke aanloop met onder meer Parijs-Nice en de klassiekers opteert Tim Wellens normaal weer voor de Tour de France, de koers waar hij een haat-liefdeverhouding mee heeft.

   

  "Ik denk niet dat er heel veel renners graag naar de Tour gaan, maar het is de grootste koers ter wereld. Iedereen weet dat er heel veel op het spel staat. Het is een noodzakelijke koers. Of ik lang heb nagedacht over een nieuwe deelname? De start in Brussel maakt het makkelijker. Dan wil je er als Belg bij zijn."

  "Ik vind het jammer dat De Geyter weg is"

  Lotto-Soudal heeft een kleine facelift ondergaan: er is vers bloed aangetrokken bij de renners en in de staf. "De veranderingen vallen al bij al mee", vindt Tim Wellens. "CEO Paul De Geyter is weg, wat voor mij persoonlijk een beetje jammer is."

   

  "Ik had een hele goeie relatie met hem en ik vond dat hij een meerwaarde was in de ploeg. Nu wordt hij jammer maar helaas vervangen door John Lelangue, waar ik nog niet heel veel contact mee heb gehad. Maar hij zal zijn job goed doen."

   

  "Ik ken Paul heel goed en al heel lang. Dan is het jammer dat zo iemand vertrekt. Iedereen heeft daar een andere mening over."

   

  "Of ik na zijn vertrek zelf ook aan een transfer heb gedacht? Ik had een contract en dan kun je daar moeilijk onderuit. Maar ik zal niet ontkennen dat ik goed overeenkom met Paul en dat ik het jammer vind dat hij weg is."

  "De Weert zorgt voor een positieve drive"

  Met Kevin De Weert trok Lotto-Soudal een performance manager aan. "Hij is hier om de laatste puntjes in orde te krijgen. Dat doet hij heel goed. Hij zorgt voor een positieve drive in de ploeg en helpt mij ook bij het oplossen van mijn warmteprobleem."

   

  Met André Greipel is er een boegbeeld en leider vertrokken. "Maar we staan er zeker niet slechter voor. De voorbije jaren waren ook heel veel ogen op mij gericht en verwachtte de ploeg veel van me. Dat is dit jaar niet anders. Nu André weg is, valt alle druk op mijn schouders en die van Benoot, De Gendt en Campenaerts."