• home
 • video
 • pas verschenen

  Campenaerts fietst niet op stage: "Pijnvrij zijn tegen einde van het jaar"

  Benoot en Campenaerts zijn in gesprek.

  Campenaerts revalideert op stage van een knieblessure.

  Op stage met Lotto-Soudal revalideert Victor Campenaerts van een knieblessure. "Wanneer mijn ploegmaten gaan fietsen, duik ik het zwembad in", zegt Campenaerts aan Sporza. "Mijn werelduurrecordpoging is nog niet gepland."

  Campenaerst: "Blessure is niet klein en onschuldig"

  Victor Campenaerts sukkelt in het tussenseizoen met zijn knie. De tijdritspecialist stootte in november met zijn knie tegen zijn stuur en die blessure is nog niet genezen.

   

  Daardoor moet Campenaerts zijn activiteiten op stage met Lotto-Soudal beperken tot zwemmen. "Ik zou graag met de mannen kunnen meetrainen en nog een uurtje bijtrainen na afloop", vertelt Campenaerts aan Sporza.

   

  "Maar nu duik ik het zwembad in, als de rest gaat fietsen. Ik zet alles in op de revalidatie."

   

  "Ik mag niet zeggen dat mijn blessure klein en onschuldig is. Ik heb al 10 dagen niet meer gefietst. Het doel is nu om pijnvrij te zijn tegen het einde van het jaar."

  "In januari hopelijk naar Namibië voor hoogtestage"

  Als de blessure van Campenaerts genezen is tegen eind dit jaar, trekt hij in januari meteen op stage naar Namibië.

   

  Maar waarom uitgerekend Namibië? "De voorbije 2 jaren heb ik gemerkt dat de tweede hoogtestage een groter effect had," legt Campenaerts uit.

   

  "Na overleg met inspanningsfysiologen en de omkadering kwamen we tot de conclusie dat een lange hoogtestage goed zou zijn in de opbouw naar mijn seizoen."

   

  "Maar als je in januari en februari naar Livigno of Andorra zou gaan, zit je vast in de sneeuw. Triatleten brachten me op het idee om naar Namibië te gaan, waar het klimaat in die periode ideaal is."

   

  "Het is dan 30 graden in Namibië en warmte is een extra trainingsprikkel. Ik zal in Namibië een huisje huren met een drietal triatleten."

  "Werelduurrecordpoging staat nog niet vast"

  En volgt daarna dan de werelduurrecordpoging van Campenaerts? "Dat hebben we nog niet gepland. Het belangrijkste is nu eerst dat mijn knie volledig geneest."

   

  "Als dat voor het einde van het jaar het geval is, dan is die werelduurrecordpoging in april zeker een optie. "

  Bekijk het interview met Victor Campenaerts