• home
 • video
 • pas verschenen

  Turkse ex-bondscoach Yanal volgt Cocu op bij Fenerbahçe

  Yanal komt voor de tweede keer aan het roer te staan van Fenerbahçe.

  Yanal komt voor de tweede keer aan het roer te staan van Fenerbahçe.

  De Turkse topclub Fenerbahçe heeft Ersun Yanal (56) aangesteld als nieuwe hoofdcoach. De oud-bondscoach van Turkije volgt er interim-trainer Erwin Koeman op, die sinds eind oktober het roer van de ontslagen Philip Cocu tijdelijk had overgenomen. 

  Meer dan zes weken na het ontslag van Philip Cocu heeft Fenerbahçe met Ersun Yanal eindelijk een vervanger beet voor de Nederlandse coach. Yanal coachte Fenerbahçe ook al in het seizoen 2014-2015.

   

  Vooralsnog is onduidelijk wat dat betekent voor interim-trainer Erwin Koeman, die na het ontslag van Cocu van assistent- tot hoofdcoach gepromoveerd werd. 

   

  De Turkse traditieclub, dat pas 17e staat in de stand, kent momenteel een dramatisch seizoen. Het won slechts drie van haar vijftien matchen en verloor zeven keer.

   

  Yanal moet het team rond het sterrenensemble Valbuena, Nabil Dirar en André Ayew zo spoedig mogelijk weer op de rails krijgen. Dat kan onder meer in de Europa League, weer Fenerbahçe in de groep met Anderlecht als tweede doorstootte naar de 1/16e finales.

  Adelbrieven van Ersun Yanal

  Ersun Yanal was zijn hele trainerscarrière actief in de Turkse voetbalcompetitie. In 1998 maakte hij zijn trainersdebuut bij Denizlispor, in 2004 bereikte zijn grootste successen, toen hij Gençlerbirligi naar de Turkse bekerfinale leidde.

   

  Tussen 2004 en 2005 was Yanal ook een tijdje bondscoach van zijn land, maar de 56-jarige Turk werd er ontslagen na de moeilijke kwalificatiecampagne voor het WK 2006.

  Fenerbahçe maakte het nieuws bekend op Twitter