• home
 • video
 • pas verschenen

  Haasrode Leuven biedt Gert Van Walle reddingsboei: "Per toeval"

  De 31-jarige hoofdaanvaller gaat aan de slag bij Haasrode Leuven.

  Gert Van Walle moest door de slechte resultaten snel weg uit Turkije.

  Volleybalinternational Gert Van Walle (31) is terug in ons land. Een lucratief avontuur in Turkije liep met een sisser af. De hoofdaanvaller gaat aan de slag bij Haasrode Leuven. Vanavond doet hij al mee tegen Borgworm. "Door de slechte resultaten ontbonden de Turken mijn contract. Haasrode Leuven is de ideale oplossing", zegt Van Walle aan Sporza.

  Na omzwervingen in Italië, Frankrijk en Polen kwam Van Walle, die zijn profcarrière 10 jaar geleden begon bij Maaseik, in Aalst terecht. Hij en zijn familie voelden er zich thuis, maar de centen lokten hem naar de Turkse eersteklasser Inegöl.

   

  Na een paar maanden mocht hij daar evenwel beschikken. Wat was er aan de hand? "Eigenlijk ging alles goed in Turkije, behalve de resultaten. Die waren niet wat de club ervan verwachtte. Toen ik vertrok, hadden we 7 van onze 8 wedstrijden verloren. Ze zochten een reden en keken toen snel naar de buitenlanders. Die moeten het verschil maken."

   

  "Toen hebben ze beslist om mijn contract te beëindigen, omdat ze iets wilden veranderen in de dynamiek van de ploeg. Ze keken naar mij, maar of dat nu terecht is of niet is moeilijk te zeggen. Het was spijtig voor mij."

  "Per toeval bij Haasrode Leuven beland"

  "Ik had me mijn Turkse avontuur helemaal anders voorgesteld. Je stelt je daar mentaal op in. Ik had er ook heel veel zin in. De resultaten sloegen evenwel tegen. Het is niet aan mij om op te geven, maar de ploeg beslist. Dan kun je niet anders dan je daar bij neer te leggen."

   

  Van Walle ging op zoek naar iets anders en kwam bij Haasrode Leuven uit, de achtste in onze eerste klasse. "Dat was heel toevallig. Ik ken Frank Depestele, de assistent-coach daar. Ik was niet echt van plan om terug naar België te keren, maar zocht een mogelijkheid om mij fysiek klaar te houden voor als er iets kwam."

   

  "Toen bleek dat Leuven nog geen 2e opposite had, zijn we aan de praat geraakt met het bestuur en de trainer. En op 2 weken tijd kwamen we tot een overeenkomst. Ik speel er tot het einde van het seizoen. Ik heb veel geluk gehad dat ik zo snel een nieuwe ploeg kon vinden in het midden van het seizoen."

   

  "Voor mij persoonlijk was dit ideaal. Ik heb een gezin, 3 kinderen en een vrouw die in België werkt. Ik was alleen in Turkije. Dat was een opoffering, die moet ik nu niet meer doen. Ik kan nu gewoon thuis wonen en mee voor de kinderen zorgen."

   

  Is Haasrode Leuven geen stap achteruit voor hem? "Het is inderdaad geen topploeg, maar ze hebben een heel interessant project. Dat spreekt me aan. Het is een heel Belgische club met maar 1 buitenlandse speler. Dat is wel tof. Op sportief vlak is het een beetje een stap achteruit, maar op familiaal vlak is het een stap vooruit. Het is altijd een afweging zoeken tussen familie en volleybal. En ik heb nu de twee."

  Op sportief vlak is het een beetje een stap achteruit, maar op familiaal vlak is het een stap vooruit. Het is altijd een afweging zoeken tussen familie en volleybal. En ik heb nu de twee."

  Gert Van Walle