• home
 • video
 • pas verschenen

  Einde verhaal Team Sky? "Veel potentiële sponsors tonen interesse in ploeg"

  Thomas en Froome glunderen in slotetappe van de Tour.

  Thomas en Froome zijn samen goed voor 5 Tour-zeges.

  Door het afhaken van hoofdsponsor Sky moet de ploeg van Chris Froome en Geraint Thomas voor 2020 naar een nieuwe geldschieter zoeken. "De toekomst ziet er goed uit", zegt ploegbaas David Brailsford.

  Team Sky maakt gisteren bekend dat mediagigant Sky zijn sponsoring stopzet in 2020. Er rezen meteen vragen over de toekomst van de ploeg, maar teambaas David Brailsford probeert renners en medewerkers gerust te stellen.

   

  "De toekomst van de ploeg ziet er goed uit", zegt Brailsford aan BBC. "Ik werd al gecontacteerd door veel verschillende mensen die interesse tonen in de ploeg."

   

  Brailsford benadrukte nog eens extra dat hij er voor zal zorgen dat de  ploeg blijft voortbestaan. "Team Sky bestaat uit een fantastische rennersgroep en dito staf. Ik zie het als mijn verantwoordelijkheid om hen werkzekerheid te geven voor de volgende seizoenen."

  Ploegbaas Brailsford sprak met BBC