• home
 • video
 • pas verschenen

  "Als Oulare zijn niveau kan behouden, is dat een enorme troef"

  De prestaties van twee Standard-spelers verdienden een woordje uitleg, vonden de analisten van Extra Time. Obbi Oulare en Zinho Vanheusden speelden sterk tegen STVV.

  "Oulare was een baby in een groot lijf, nu een volwassen man"

  Obbi Oulare speelde in Sint-Truiden zijn eerste volledige match in het shirt van Standard. Na een heupblessure en operatie verbaasde hij Michel Preud'homme, maar ook Peter Vandenbempt.

   

  "Hij zat meteen lekker in de match. Oulare was mobiel voorin, werkte hard, ook verdedigend, gebruikte zijn lichaam goed in de duels en scoorde. Hij had ook nog een tweede goal kunnen maken. Dan was zijn match 100 procent goed geweest, nu 99 procent."

   

  "Nochtans was het geen match in perfecte omstandigheden voor hem, want hij zei zelf dat kunstgras niet goed is voor zijn heup en dat zijn pijp na een halfuur al uit leek. Maar daar is hij dan toch doorgekomen. Hij heeft uiteindelijk 90 minuten gespeeld en daarmee ook zijn trainer verbaasd. Michel Preud’homme zei ook dat hij niet verwacht had dat Oulare dat al zou kunnen."

   

  "Oulare was in zijn interview nadien ook heel erg volwassen. Toen hij pas kwam kijken, was hij een soort baby in een heel groot lijf. Nu was hij rustig en beheerst als een volwassen man. Als hij zijn niveau blijft behouden, is dat een ongelooflijke troef voor Standard."

   

  Joos: "Oulare heeft een enorm potentieel. Herinner je de wedstrijden met Club Brugge in de Europa League? Er zijn weinig Belgische spitsen die op dat niveau in Europa zo bepalend kunnen zijn."

  "Vanheusden trok een register open dat we nog niet hadden gezien"

  Ook een verdediger van Standard liet zich opmerken door Peter Vandenbempt. "Zinho Vanheusden trok een register open tegen STVV dat we van hem nog niet veel gezien hadden: hij kwam heel hoog opzetten door loopacties verticaal te maken."

   

  "In de tweede helft gebeurde dat nog veel meer dan in de eerste helft. Vaak behield hij goed het overzicht en speelde dan in. Niet alles was 100
  procent juist, maar hij gaf veel offensieve impulsen. Technisch is hij beter dan Luyindama. Vanheusden zorgde er voor dat STVV achteruit moest." 

   

  "Vanheusden kwam met verve inschuiven, terwijl veel andere verdedigers dat schoorvoetend moeten doen."