• home
 • video
 • pas verschenen

  Club-coach Leko na verlies: "Het is moeilijk om nu iets slims te zeggen"

  Club Brugge druipt af op de Freethiel.

  Club Brugge heeft vrijdagavond schipbreuk geleden in Beveren. De 2-1-nederlaag is hard aangekomen bij de ploeg van Ivan Leko. Bij Waasland-Beveren kan de pret dan weer niet op.

  "Er valt een grote last van onze schouders"

  "Dit doet verschrikkelijk veel deugd", zegt Waasland-Beveren-doelman Davy Roef. "Het is nog maar onze tweede overwinning dit seizoen en de eerste in heel lange tijd."

   

  "We hebben de supporters heel blij kunnen maken en onszelf ook, want na al die gelijke spelen en nederlagen doet het echt goed om nog eens de drie punten te pakken."

   

  "Er valt een grote last van onze schouders. Vandaag brachten we bij momenten kwaliteit en toonden we heel veel mentaliteit. Hopelijk kunnen we dit doortrekken. We willen een volgende zege niet te lang laten aanslepen, want niemand staat graag onderaan."

  "Match voorbereid zoals een CL-match"

  "Het is een onverwachte nederlaag voor ons", zegt Club-trainer Ivan Leko. "Waasland-Beveren toonde meer wil en inzet. Anderzijds is het voor ons pijnlijk als je een match verliest waarin je doelman geen enkele redding moet doen."

   

  "We hebben offensief weinig gecreëerd, defensief speelden we een correcte match, tot de wedstrijd kantelde door een penalty. We verliezen de wedstrijd in 5 minuten tijd. Dat is pijnlijk en zwaar om te accepteren. Het is moeilijk om nu iets slims te zeggen."

   

  "Met onze kwaliteit moet je domineren, initiatief nemen en gewoon winnen. We hebben deze match voorbereid zoals tegen Dortmund en Atletico Madrid. De spelers wisten perfect waar ze op moesten letten in balbezit en balverlies. Op het veld moet je dat omzetten in de praktijk. Dat is offensief te weinig gebeurd. Op dit moment hebben we geen spelers die in een actie iets kunnen forceren. Het is aan de staf om oplossingen te zoeken."

   

  "Of het een mentaliteitsprobleem is? De groep is 80 tot 90% van de tijd fantastisch. Maar sommige jongens zijn soms al bezig met een andere match. Tegen Waasland-Beveren zeggen ze dan dat ze niet 100% fit zijn, maar tegen Dortmund zijn ze 300% fit. Dat is ook de realiteit."

  "Het was tijd om nog eens te winnen"

  "Het is een verdiende zege als je kijkt met welke mentaliteit we gespeeld hebben", zegt thuiscoach Adnan Custovic. "Het was een moeilijke match, maar we hebben het tactisch en organisatorisch goed aangepakt."

   

  "Na de 0-1 hadden we wat geluk met enkele VAR-fases. We begonnen risico's te nemen en begonnen te duwen, met de 3 punten tot gevolg."

   

  "Ik heb de spelers vanavond extra gemotiveerd. Het was tijd om de overwinning te pakken. Tegen Moeskroen en Eupen verwachtten de mensen van ons veel beter dan wat we lieten zien, vandaag lukte het wel. Dan zie je weer dat in voetbal alles kan."

   

  "Dit zal voor iedereen een boost geven: de spelers, de staf, de supporters, het bestuur en de hele club. Iedereen heeft hier lang op zitten wachten. Op dit pad moeten we verder."