• home
 • video
 • pas verschenen

  Australian Open kondigt Nadal en Williams aan, Darcis krijgt plaats op hoofdtabel

  Nadal kwam niet meer in actie sinds de US Open.

  Rafael Nadal (ATP-2) en Serena Williams (WTA-16) zullen in januari meer dan waarschijnlijk deelnemen aan de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het tennisseizoen. Ook Steve Darcis, die niet speelde in 2018, krijgt van de organisatie een plaats op de hoofdtabel.

  Nadal en Williams terug na blessures

  Nadal kwam voor het laatst in actie op de US Open, in september. Hij ging eruit in de halve finales tegen Juan Martin del Potro en speelde daarna geen wedstrijd meer door problemen met zijn knie en buikspieren.

   

  Craig Tiley, de toernooidirecteur van de Australian Open, bevestigde vandaag dat de Spanjaard in Melbourne te zien zal zijn op het tenniscourt. "Ik heb contact met hem gehad. Hij is opnieuw in topvorm", klinkt het.

   

  Ook Serena Williams, in 2017 nog winnares van de Australian Open, staat op de deelnemerslijst. Ook zij was voor het laatst actief op de US Open, waar ze de finale verloor van de Japanse Naomi Osaka. In Australië mikt ze op het recordaantal van 24 grandslamzeges.

  Serena Williams.

  Beschermde status voor Darcis

  Ook voor Steve Darcis heeft de organisatie van de Australian Open goed nieuws. De 34-jarige Belg kwam in 2018 niet in actie door een probleem aan zijn elleboog en is ver weggezakt op de ATP-ranglijst.

   

  Hij mikt op een terugkeer begin volgend seizoen en krijgt in Australië een plaats op de hoofdtabel omdat hij geniet van een beschermde status. Dat geldt ook voor Andy Murray (ATP-259), vijfvoudig finalist.

  Steve Darcis.