• home
 • video
 • pas verschenen

  PSG-Montpellier van zaterdag is uitgesteld "op aanvraag van politie"

  " "

  De politie geeft geen reden, maar mogelijk zijn acties van "gele hesjes" de spelbreker.

  De voetbaltopper tussen PSG en Montpellier op speeldag 17 van nu zaterdag in Parijs is uitgesteld. "Op aanvraag van de politieprefectuur van Parijs", stelt de Franse Profliga (LFP) in een kort persbericht.

  Het waarom van de beslissing, werd niet verduidelijkt. Vorige zaterdag was Parijs alvast het toneel van verschillende gewelddadige incidenten gelieerd aan manifestaties van de "gele hesjes". Zaterdag zijn er opnieuw protestacties gepland. Volgens de LFP vreest de politie niet genoeg ordekrachten ter beschikking te hebben om de veiligheid te waarborgen.

   

  De LFP zal binnenkort een nieuwe datum voorstellen. Het PSG van Thomas Meunier staat op kop in Frankrijk met 43 op 45. Montpellier is 2e, maar wel al op respectabele afstand. Het verschil is 14 punten.