• home
 • video
 • pas verschenen

  Cassimon over twerking-heisa: "5 jaar geleden viel niemand hierover"

  Martin Solveig en Ada Hegerberg

  Martin Solveig en Ada Hegerberg legde het achteraf wel nog bij.

  De twerking-vraag van dj Martin Solveig aan Gouden Bal-winnares Ada Hegerberg heeft heel wat stof doen opwaaien. Volgens ex-assistent-bondscoach Tamara Cassimon bewijst dit hoeveel het vrouwenvoetbal aan belang heeft gewonnen.

  Tamara Cassimon, tegenwoordig bondscoach van de U16, ziet zowel negatieve als positieve kanten aan het incident met Ada Hegerberg. "Het was een misplaatste opmerking, al denk ik dat het onbewust was. Maar je vraagt aan een dj toch ook niet om een schlager te draaien?"

   

  "Het is jammer dat dat ene akkefietje nu wordt uitvergroot, want de loopbaan van Hegerberg werd die avond in het zonnetje gezet en dat is door die heisa tenietgedaan." (Lees ook: Red Flame Heleen Jaques over de sportieve verdiensten van Ada Hegerberg)

   

  "Ik vond de reactie van Hegerberg wel ongelooflijk goed. Een simpele "nee", waarna ze zich wegdraaide en van het podium stapte."

  "Vroeger zou men zeggen: "Het is maar vrouwenvoetbal""

  Het incident bewijst volgens Cassimon (foto onder) dat sommige mensen het vrouwenvoetbal nog altijd niet serieus nemen. "Maar anderzijds is het grandioos hoeveel reacties dit heeft opgewekt."

   

  "5 jaar geleden zou dat niet het geval geweest zijn. De mensen zouden hun schouders opgehaald hebben en gezegd hebben: "Het is maar vrouwenvoetbal.""

   

  "Ik zie dat ook in België. Ik werk sinds 2011 bij de KBVB en je kunt niet geloven hoeveel er de laatste jaren is veranderd. Niet alleen de benadering van de pers, maar ook de werking in de bond zelf."