Belgen schieten raak: goals van Praet, Origi, Lukaku en Tielemans

  Dennis Praet scoorde de 1-0 voor Sampdoria in de 4-1 zege tegen Bologna.

  Enkele Belgen in het buitenland waren dit weekend goed bij schot. Divock Origi bezorgde in de slotseconden Liverpool de zege tegen Everton, terwijl Dennis Praet zijn eerste goal van het seizoen scoorde. Een overzicht.

  Lukaku luidt de ommekeer in

  We beginnen in de Premier League, waar we niet om Origi heen kunnen. Pas zes minuten voor tijd mocht de Belgische spits opdraven in de Merseyside derby, maar dat bleek genoeg om in de slotfase Liverpool de zege te bezorgen.

   

  Ook Romelu Lukaku wist na een lange droogte de weg naar de goal terug te vinden. Manchester United bleeft bij Southampton op een 2-2-gelijkspel steken. United kwam 2-0 achter, Lukaku zorgde met de aansluitingstreffer voor de ommekeer.

  Tot slot nog een eervolle vermelding voor Eden Hazard: de aanvoerder van de Rode Duivels wist gisteren niet te scoren voor Chelsea tegen Fulham, maar zette wel zijn ploegmaat Loftus-Cheek op weg naar de finale 2-0.

  De eerste voor Praet

  In de Italiaanse Serie A nam Sampdoria zaterdag vrij makkelijk de maat van Bologna. In het eigen stadion werd er met 4-1 gewonnen. De debatten werden na 10 minuten geopend door Dennis Praet. Voor de Belg was het zijn eerste doelpunt van het seizoen.

  Treffer Tielemans mag niet baten

  Ook in de Franse Ligue 1 wisten enkele Belgen raak te schieten, al leverde het in beide gevallen geen zege op. Zaterdag bracht Youri Tielemans Monaco op voorsprong tegen Montpellier. De Monegasken hadden de driepunter voor het grijpen, maar verspeelden alsnog de zege in de laatste tien minuten. 

  Gisteren leek Toulouse op weg naar een verlies in eigen huis tegen Dijon. Een 0-2 achterstand werd echter nog opgehaald. Dertien minuten voor tijd legde invaller Aaron Leya Iseka de 2-2 eindstand vast.

  Batshuayi botst op Courtois

  Tot slot stond er zaterdag in La Liga een duel tussen Thibaut Courtois en Michy Batshuayi op het programma. Het Real Madrid van Courtois won met 2-0 van Valencia. Bij 1-0 leek echter Batshuayi op weg naar de gelijkmaker, ware het niet dat Courtois een geweldige save in huis had. De fase werd overigens (onterecht) afgevlagd voor buitenspel.