• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho niet mals voor spelers: "Ik heb meer dolle honden nodig"

  José Mourinho

  Mourinho: "Het lag niet aan mijn tactiek, wel aan het karakter van mijn spelers."

  Manchester United heeft gisteren opnieuw punten laten liggen en volgt nu al op 16 punten van leider City. José Mourinho wees na de match naar zijn eigen spelers. "Simpel is vaak geniaal, maar dat begrijpen sommigen niet. Ze blijven maar ingewikkeld spelen."

  United kon gisteren op het veld van Southampton wel nog een 2-0-achterstand goedmaken, maar een zege zat er nooit in. De kloof op City is intussen onoverbrugbaar. Na de match stak trainer José Mourinho de hand niet in eigen boezem. "Het systeem waarmee we spelen, maakt niet veel uit. Dit heeft te maken met het karakter van mijn spelers."

   

  "Met alle respect, maar ik heb veel te weinig dolle honden in deze groep. Spelers die in de bal bijten en heel de tijd druk zetten. Dat is de spirit die we nodig hebben."

   

  Mourinho noemde Paul Pogba niet bij naam, maar leek hem toch een veeg uit de pan te geven. "Als spelers niet begrijpen dat simpel vaak geniaal is, is het moeilijk om voor continuïteit te zorgen. Zeker in bepaalde zones van het veld blijven sommige spelers het te ingewikkeld maken. We verloren zoveel ballen op het middenveld. Er was geen goede aanvoer naar de spitsen. Dan wordt het moeilijk."