39'
Ander Herrera
2 - 2
39'

Manchester United heeft weer met punten gemorst, dit keer op het veld van degradatiekandidaat Southampton. United haalde een dubbele achterstand op, maar een driepunter zat er nooit in. Een lichtpunt was wel de goal van Lukaku. De Rode Duivel maakt een einde aan bijna 1.000 minuten zonder doelpunt.

Na 20 minuten lag het hoofd van José Mourinho op het spreekwoordelijke kapblok. United stond 2-0 achter op het veld van het nummer 19. Het had nochtans al na enkele minuten een gouden kans gekregen na een flater van doelman McCarthy, maar Rashford was iets te nonchalant.

Aan de overkant waren ze een pak efficiënter. Armstrong knalde de openingstreffer buiten het bereik van De Gea in de verste hoek en de vrije trap van Cédric was er een om duimen en vingers bij af te likken. Hij krulde het leer wondermooi in de linkerbovenhoek.

Toch vonden de bezoekers nog de kracht om terug te knokken. Het was Romelu Lukaku die iets voorbij het halfuur voor de aansluiting zorgde. Op aangeven van Rashford schoot hij raak. Een enorme opluchting voor de Belg, want zijn laatste goal in het shirt van United dateerde al van 15 september. 5 minuten later deelde Rashford opnieuw een assist uit, dit keer voor Herrera. Die werkte af met een hakje achter zijn steunbeen.

Na een eerste helft boordevol spektakel bleven de toeschouwers na de pauze op hun honger zitten. De beste kansen waren voor de thuisploeg. Zo dwong Redmond De Gea tot een save met een pittig afstandsschot. Maar de ruststand werd ook de eindstand. Southampton klimt dankzij het puntje 1 plaats in het klassement. United schiet er weinig mee op. Het staat op de troosteloze 7e plaats op 16 punten van leider en stadsrivaal Manchester City.

De 2-1 van Lukaku:

De 2-0 van Cédric:

90+11'
90+6'

Einde: 2-2

De ruststand is ook de eindstand. United morst opnieuw met punten: 2-2.
90+5'
Stuart Armstrong (Southampton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ashley Young (Manchester United).
90+5'
Het regent vrijschoppen. Ook United krijgt er nog eentje. Wordt dit het dan? Neen.
90+4'
Manolo Gabbiadini (Southampton) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+4'
Gabbiadini wil zijn ploegmaat na-apen en mikt zijn vrijschop rechtstreeks naar doel. Een vergissing.
90+3'
90+3'
Ashley Young (Manchester United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Manolo Gabbiadini (Southampton).
90+1'
Mourinho is het aan het uitleggen op de bank. Benieuwd of het bestuur van United nog lang naar de excuses van de Portugees zal willen luisteren.
90+1'
Ashley Young probeert nog een winning goal te versieren met zijn vrijschop. Hij zoekt een ploegmaat, maar McCarthy plukt.
90+1'

90'
Pierre-Emile Højbjerg (Southampton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Anthony Martial (Manchester United).
89'
Als United nog droomt van een driepunter, moet het nu wel iets proberen. We naderen het laatste fluitsignaal, maar veel vuur zien we niet bij de Reds.
86'
José Mourinho haalt Lukaku in de slotfase nog naar de kant. Lingard moet onze landgenoot vervangen.
85'
Diogo Dalot (Manchester United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Cédric Soares (Southampton).
83'

Knullig van Lukaku

Een uitschuiver van Lukaku. Hij rept zich om zijn ploegmaats in de verdediging te helpen, maar stapt op de bal en verliest zo zijn evenwicht.