• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Beerschot Wilrijk wil scalp KV Mechelen: "We horen thuis in 1A"

  KV Mechelen blikte Beerschot Wilrijk in oktober nog in met 3-0.

  Met KV Mechelen-Beerschot Wilrijk opent de 17e speeldag in 1B met een onvervalste topper. KVM won de 1e periode, maar Beerschot Wilrijk is met 6 op 6 het beste aan de 2e periode begonnen. "We willen liefst dit seizoen al stijgen", zegt Beerschot-bestuurslid Walter Damen.

  "Mechelen heeft vorige week 2 punten laten liggen. Als we vanavond zouden winnen, hebben we een mooie 9 op 9 en is dat onze 9e overwinning op 11 wedstrijden", opent Damen.

   

  "Dat zou heel leuk zijn richting de winterstop. Zowel qua klassement als qua revanche voor de vorige keer, toen we serieus onderuit zijn gegaan in Mechelen (3-0, red)."

   

  "We hebben inderdaad een jonge ploeg, maar we hebben al een enorme vooruitgang geboekt: de spelers profileren zich beter en de samenhang is veel sterker. We geloven dat we de wedstrijd absoluut tot een goed einde kunnen brengen."

  "Spelers willen iets rechtzetten tegen KV Mechelen"

  Voor Damen is de match wel geen referentiewedstrijd met het oog op de promotie. "Omdat er in 1B veel kan gebeuren. Veel ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Het hangt soms van een paar kleine details af: een blessure, een gele kaart of een rode kaart."

   

  "De ploeg die zal promoveren, zal de ploeg zijn die het meest constant is. Het zal ook afhangen van hoe de 2e periode zal verlopen. De winter komt eraan, dat is ook altijd een moeizame periode."

   

  "We willen vanavond zien hoever we staan. We eindigden sterk in de 1e periode en zijn heel sterk begonnen aan de 2e. Het is belangrijk om de flow bij de spelers te bekijken. Bij de spelers leeft ook het gevoel dat ze vorige keer niet zo heel veel hebben kunnen doen. Ik denk dat ze dat vanavond heel graag rechtzetten."

  "KV Mechelen is grote concurrent voor promotie"

  Damen heeft zijn zinnen gezet op de tweede periodetitel en een ticket voor de promotiestrijd. "1B is een heel gewaagde afdeling, want je hebt 8 kandidaten voor de promotie. Iedereen is elkaars concurrent. Je krijgt mooi voetbal met heel wat getrainde spelers. Maar het is geen reeks om lange tijd op eigen kracht te overleven."

   

  "We willen dan ook zo snel mogelijk stijgen, liefst al dit seizoen. We horen thuis in 1A en willen dat zo snel mogelijk bewerkstelligen. KV Mechelen is absoluut de grote concurrent. Ze hebben een zeer goed elftal en een grote schare supporters."

  We horen thuis in 1A en willen dat zo snel mogelijk bewerkstelligen.

  "We willen enkel een eerlijk spel"

  Zolang het fraudeonderzoek aan de gang is in het voetbal, blijft een donkere wolk boven KV Mechelen hangen. Ook Beerschot Wilrijk-bestuurder Walter Damen beseft dat de match onder voorbehoud wordt gespeeld.

   

  "Als er ploegen zijn die in de vorige of huidige competitie hebben geprobeerd om vals te spelen, dan horen die hier niet thuis. We willen zo snel mogelijk duidelijkheid, maar in tussentijd kunnen we enkel onder voorbehoud spelen."

   

  "Ik begrijp dat het daarom een beladen match is voor onze supporters. Net als onze supporters niet graag hadden dat Beerschot zakte op basis van vermoedens, houden onze supporters er ook niet van om in het zak te worden gezet door wedstrijdvervalsing. We willen enkel een eerlijk spel."